Friday, February 21, 2020

OUR STAY AT THE RAFFLES MERADHOO

rfl-2

A true paradise on Earth. That's how I would describe our stay at the luxurious Raffles Maldives Meradhoo which is located on the South Atol of Maldives. We spent a week in this true paradise and today I would like to show you a little bit more from our stay and tell you a little bit more about the resort. So, if you'd like to know more about the hotel, continue reading! 

Maldivy jsou pro mě defiicí ráje na Zemi. Vždycky se sem ráda vracím a vždycky si tady dovolenou užiju na sto procent. V dnešním postu bych Vám chtěla představit luxusní rezort Raffles Maldives Meradhoo, který jsme si vybrali na první týden naší dovolené. Pokud taky plánujete cestu sem na Maledivy, určitě pokračujte ve čtení..

THE ISLAND


Raffles Maldives Meradhoo is reachable by a domestic flight from Male (which is approximately 1 hour long), followed by a speedboat transfer. Once you reach the island, you'll be welcomed by the Raffles team and your butler who will escort you to your room. In the island there are 21 villas and residences and on the Water Villa island (yes, which is a separate island) there are 16 rooms to choose from. On the main island you'll find most of the attractions - 2 restaurants together with the Long Bar, the main pool deck with sun-beds, the water sports center, the store and the spa. If you want to go to your water villa, there is a boat transfer going. On this island you'll find a restaurant, a bar and a smaller pool too.  

Raffles Maldives Meradhoo se nachází na jižním Atolu Malediv. Z Male se sem dostnete zhruba hodinovým vnitrostátním letem a následnou zhruba 15 minutovou jízdou lodí na ostrov. Hned po příjezdu Vás přivítá hned několika členný tým, včetně Vašeho butlera, který Vás doprovodí do Vaší villy. Rezort se skládá ze dvou částí - "hlavního" ostrova, kde se nachází většina aktivit a 21 plážových vil. Na druhém, vodním ostrově, je pak zbylých 16 vodních vil. Z ostrova na ostrov se pak dostenete pomocí lodě, která mezi nimi - podle Vaší potřeby - pendluje.

rfl2-2 raffles10 rfl4-2 raf6-2

THE VILLAS


During our stay we stayed 3 nights in the Beach Villa (on the main island) and 4 nights in the Water Villa. This was our first time staying in a Beach Villa, which was nice, however I would still choose the Water Villa. For me it's something really special, especially here in Maldives. Our Water Villa was located on the sunset side of the pier which allowed us to have some pretty romantic evenings "at home". The villa had about 230 square meters - there was a left wing where you could find the living room and a separate restroom, a connecting part where the bedroom was at and the right wing with a make-up table, closet and bathroom. The villa has also a spacious deck with two sun-beds and a seating area. The highlight was without any doubts the infinity pool which was really large. At the end of the terrace there was also a nest and another sun-bed.

My jsme měli tu možnost vyzkoušet oba typy ubytování. Naše první 3 noci jsme strávili v Plážové vile, ve které jsme bydleli úplně poprvé. Má svoje kouzlo, ale já jsem zastánce Vodní vily, ve které jsme pak bydleli zbylé 4 noci. Vodní vilu jsme dostali s výhledem na západ slunce. Náš "pokoj" měl neuvěřitelných 230 metrů čtverečních - v levém křídle vily byl prostorný obývací pokoj s oddělenou toaletou, v pravém křídle se pak nacházela velká koupelna s toaletou, šatna a make-upový stolek. Ložnice byla umístěna ve "spojovací" části vily a byl z ní krásný výhled na terasu. Na ní jste mohli relaxovat na jedné z 2 lehátek, užít si snídaně na pokoj u menšího stolku nebo si zaplavat v privátním "infinity poolu". Součástí tersy byla také manželksá postel s nebesy a síť. 

2E1AA4AFC6590B45CE82DFFC9D019F9C-2 raffles6 raffles5-2 raffles2

FOOD AND DRINKS


Most of time on the island we spent in the restaurant called "Thari" which is based on the main island. In this international restaurant you can get your a la carte breakfast, a lunch or a dinner. Together with the restaurant there is the "Long Bar" where you can enjoy a cocktail during sunset hours. The bar is also opened during the day in case you would like to get something to eat or drink at the main pool. On the otherside of the main island you'll find the "Firepit" which we haven't tried out. On the Water Villa island there is "Yuzu" where you can enjoy not only Japanese cuisine, but also traditional Peruvian dishes with the influence of Spain, Italy, China or Japan. Next to the restaurant there is also a bar, called "Yapa Sunset Bar". My favourite was without any doubts our beach dinner which was dug in with a sunken table, with many lights around. I think this was very special and shall you go to Raffles Meradhoo, make sure to book this experience too.

Co se jídla týče, nejvíce času jsme strávili v restauraci "Thari", která se nachází na hlavním ostrově. Zde se totiž každý den servíruje snídaně ve stylu a la carte, v poledne oběd a večer sem můžete zajít na večeři. Kuchyně je v Thari opravdu mezinárodní a každý si podle mě vybere, co mu nejvíce chutná. Vedle restaurace se u hlavního bazénu nachází bar "Long Bar". Zde si můžete vychutnat cocktaily ve dne i v noci. Servírují se tu i snacky a menší jídla. Na druhé straně ostrova se pak nachází restaurace s jménem "Firepit" - tu jsme bohužel neměli tu šanci yzkoušet. Na druhém ostrově, kde jsou umístěny Vodní villy, pak můžete zajít do asijské "Yuzu" kde se kromě sushi servéírují i tradiční perunské pokrmy se španělským, čínským a italským twistem. K Yuzu patří také bar "Yapa Sunset Bar." V této části se pak nachází menší bazén, který je přístupný všem. Moje nejoblíbenjěší večeře byla jednoznačně naše večeře na pláži. Tým nám "vykopal" díru, do které zasadil speciální stůl, přidal spoustu svíček a světel a naservíroval nám to nejlepší z nejlepšího. Pokud se někdy do Raffles podíváte, tento zážitek podle mě stojí za to.

raf4-2 raf5-2 raff13-2 raff0-2 raff16-2

THE PERFECT VACATION


I think the island is perfect for a vacation and the team will make sure you have everything you've asked for - literally. Our stay at Raffles was absolutely amazing and if we could, we would stay another week (or two). I would recommend the resort to anyone who is looking to relax to the max, enjoy beautiful nature and marine life and have the perfect holiday.

V Raffles se mi opravdu líbilo a kdybychom mohli, zůstali bychom v něm ještě týden (nebo dva). Pokud na dovolené potřebujete být "akční", tak tento typ hotelu určitě není pro Vás. Pokud ale chcete zrelaxovat na maximum, užít si dobrého jídla a pití, skvělého servisu, nádherné přírody a perstrého mořského života, tak tohle je to pravé místo pro Vás.

raffesval-2 raf1-2 raff9-2 raf2 (kopie)

what to pack in your suitcase




* in collaboration with Raffles Meradhoo

SHARE:

1 comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig