Friday, November 25, 2022

OUR STAY AT THE HILTON AMINGIRI MALDIVES

DSC_5019-2
 
Good morning everyone! I hope you are doing well! Today I would like to tell you a little bit more about our stay at the newly opened, 5-star hotel Hilton Maldives Amingiri Resort and Spa which is only 20 minutes away by a speedboat from Male! We spent a beautiful week in the hotel and in this post I would like to introduce the property to you and also review it a little bit.

Krásné ráno všem! Doufám, že se máte krásně. Dneska bych Vám chtěla shrnout náš již poslední týden na Maledivách, který jsme strávili v nově otevřeném, 5-i hvězdičkovém hotelu Hilton Maldives Amingiri Resort and Spa. Ten se nachází pouze 20 minut (jízdou lodí) od Male a má tak perfektní lokaci, obzvlášť pokud na Maledivách nechcete ztrácet čas.

DSC_5195-2
DSC_4867-2
DSC_5202-2 DSC_4835-2

ABOUT HILTON MALDIVES AMINGIRI

The Hilton Maldives Amingiri Resort and Spa is a newly opened property which you can reach within 20 minutes speed boat ride from Male. This is a very convenient location, as it saves you a lot of time and also gives you the oppurtunity to also take a late transfer back which is not possible with a sea plane nor domestic flight. As an example, our flight was departing at 11.35pm - we left the hotel at 8.30pm which gave us a another full day of vacation. The hotel is located in the North Malé Atoll and is an all-pool villa resort. On the island, you will find a total of 6 restaurants and bars, a spa, a 24-h gym, a diving center, a watersports center, a shop, dedicated kids club called "Krakengiri" and many many more. 

Hilton Maldives Amingiri Resort and Spa je otevřený teprve pár měsíců. Nachází se na severním atolu Malé a má velkou výhodu, že se do něj dostanete lodí. To Vám ušetří spoustu času: navíc, pokud například jako my, máte let v pozdních hodinách (my jsme odlétali ve 23.30), tak z hotelu můžete odjíždět opravdu pozdě večer - my jsme odjížděli kolem 20.30, což by s vnitrostátním letem ani s hydroplánem možné nebylo. Jedná se také o "all pool" rezort, což znamená, že každá vila má privátní bazén, což je také unikátní. Na samotném ostrově najdete 6 restaurací a barů, spa, posilovnu, která je otevřená 24 hodin, centrum pro vodní aktivity i potápěčské centrum, menší obchod, obchod se šperky a také kids club s názvem "Krakengiri". 

DSC_4797-2 DSC_4801-2 DSC_4939-2 DSC_4807-2 DSC_5226-2 DSC_4803-2 DSC_4823-2

ROOMS & SUITES

Hilton Maldives Amingiri Resort and Spa has a total of 109 villas and every single one of them has a private pool. You can choose from villas both on land and over-water. During our stay we had the chance to stay in the One Bedroom Overwater Suite with a Pool facing the sunset side and we absolutely loved so many things about the house. The size was perfect: about 154 square meters which I think was the perfect size for us. Once you entered the villa there was a living / relaxing room area with a sofa and a table where you could enjoy your coffee. Further in the house was located the spacious bedroom: with a king size bed, 2 night stands, a little relaxing area, working area, wardrobes, TV and also minibar which included complimentary water, tea and coffee (refreshed daily). In the last part of the villa we had our bathroom: here you can find 2 sinks with 2 mirrors, a toilet, a shower and also a free-standing bathtub overlooking the ocean which was one of my favourite parts of the room. I also enjoyed that fact that there were 2 glass "windows" in the floor from which you could watch the fish. The terrace itself was really big and so was our private pool. Additionally, we also had a table with two chairs, an outdoor shower, a direct access into the ocean and also 2 hammocks as a part of our terrace which honestly was one of my favourite spots to chill at. The woods (not just) in the room felt very soft and had light colours which I personally think fit well with the Maldives.  

Hilton Maldives Amingiri Resort and Spa má celkově 109 vil na souši i nad vodou, a jak jsem již zmiňovala, každá z vil má svůj privátní bazén. Během našeho pobytu jsme byli ubytovaná v kategorii One Bedroom Overwater Suite with a Pool, a to s výhledem na západ slunce. Vila měla, podle nás, perfektní velikost: 154 metrů čtverečních. Hned po vstupu do pokoje jste se ocitli v obývacím pokoji, kde se nacházela menší sofa s konferenčním stolkem. V prostřední části pokoje pak byla ložnice s menší "relaxační" zónou, pracovní plocha, skříně s úložným prostorem, televize a také minibar, který byl denně doplňován - zdarma byla každý den voda, káva a čaj. V zadní části pokoje byla pak koupelna, jejíž součástí byla "walk-in" sprcha, toaleta, 2 umyvadla se zrcadly a také volně stojící vana, která byla jedním z mých nejoblíbenějších koutků pokoje. Terasa byla také velmi prostorná: náš privátní bazén byl opravdu velký a na terase jsme, kromě lehátek, měli také stůl se židlemi, venkovní sprchu, přímý přístup do oceánu a také 2 sítě, které jsem si já absolutně zamilovala, a to obzvlášť při západu slunce.
  DSC_4841-2 DSC_5214-2 DSC_4848-2 DSC_4861-2 DSC_5241-2 DSC_5250-2 DSC_5279-2

RESTAURANTS & BARS

When booking a stay at the Hilton Maldives Amingiri Resort and Spa, you can also choose from different packages: from B&B over half board to full board. The main restaurant is called Habitat, and that's also where to breakfast is served, in a buffet style. There are different cuisines when to comes to breakfast so each guests find something to eat: in the buffet you will find not classical eggs station, but for example also pho & miso stations or traditional Maldivian breakfast dishes. During the evening, this restaurant will be also opened for an á la carte dinner. During our dinner there I went for an avocado salad as a started and a tuna steak with asparagus for the main course which both tasted amazing. On the beach, you can find the Beach Shack which is opened for lunch and dinner. I personally enjoyed the set up there as you can enjoy your meal directly on the beach overlooking the sunset, the swing and the Water Villas. As for the menu, there you will find grilled specialities: I went for a sweet potato salad as a started and followed with a fresh grilled reef fish. This was not on the menu however as I only eat fish meat, the chef made me a special dish which I really appreciated. On the left side from Beach Shack you will find the main pool with a bar and restaurant, called Aura Pool Bar & Cocktail Lab. Here you can enjoy drinks, cocktails, lunch and small bites during the evening. You can also enjoy a DJ session every day or simply relax at the main pool in one of their pool beds. On the right side you will find a building with Eden, a gin-tonic and champagne bar, and Origin, which is a over-water restaurant which specializes into fish and seafood dishes. I highly recommend taking the shrimps as a started and then a freshly caught fish. Additionally, there is also a tea lounge called Sip Tea Lounge which is a modern tea lounge offering many hot and ice, non- and alcoholic beverages.

Co se balíčku týče, můžete si vybrat z pobytů se snídaní, s polopenzí a nebo s plnou penzí. Snídaně se servíruje v restauraci Habitat, a to formou bufetu. Vybrat si můžete z nejrůznějších kuchyní: od klasických vajíček přes asijskou až po tradiční maledivskou. V této restauraci si můžete užít i večeři, která se oproti snídani servíruje á la carte. My jsme ji samozřejmě vyzkoušeli a já jako předkrm mohu doporučit "house salad" s avokádovým tatarákem a jako hlavní chod tuňáka s chřestem. Na pláži najdete pak restauraci Beach Schack, ve které si můžete vychutnat jak oběd, tak večeři. Specializuje se spíš na grilované pokrmy. Já jsem jako předkrm zvolila salát z batát a jako hlavní místní, čerstvou rybu, která byla naprosto senzační. Na levé straně se nachází společný bazén s restaurací a barem Aura Pool & Cocktail Lab, kde si můžete vychutnat drinky, ale i oběd a večer menší tapas. Přes den je tu i na 2 hodiny DJ, takže pokud hledáte "živější" atmosféru, určitě zajděte sem. Na levé straně je pak Eden - bar, který se specializuje na gin&tonic a šampaňské, a také restaurace Origin, jejíž specialitou jsou zase ryby a mořské plody. Odpoledne můžete vyrazit také do Sip Tea Lounge, kde si můžete vychutnat čaje z celého světa, a to jak ve studené tak i teplé, alkoholické i nealko verzi.

DSC_5179-2 DSC_5054-2 DSC_5185-2
DSC_5275-2

ACTIVITIES 

When it comes to activities, you can enjoy a handful: if you would like to relax, make sure to book an appointment in the Amingiri Spa where you can choose from beauty, body or face procedures. The private spa room are located on water and are overlooking the ocean which gives your mind the perfect rest and peace. I went for a massage which was much needed and which also helped me with my back and neck pain. If you are the creative type, you can attend a painting class and paint your own painting or a bag for example. You can also always use the non-motorized sports for free, like the kayak and stand-up paddle, or you can also book a motorized water sports activity, like jet ski. The hotel is also offering a large selection of trips and excursions: you can go snorkeling, you can also book a dolphin cruise, try your luck with manta snorkling or enjoy a romantic moment at the sunset cruise. For the little guests and teens, there is a dedicated area with activities as well. Additionally, the team is also organizing football games every night, volleyball games, movie nights and DJ sessions so there really a lot to choose from!

Co se aktivit týče, tak i těch místní tým nabízí několik. Pokud toužíte po relaxaci, zabookujete si jednu z mnoha procedur v Aminigiri Spa, které se nachází také "na vodě". My jsme zvolili "Deep Tissue masáž", která mě osobně moc pomohla a konečně jsem se zbavila bolesti zad a krku. Kromě masáží můžete ale zvolit i kosmetické procedury, a to jak pro dámy, tak pro pány. Pro všechny milovníky sportu hotel pořádá každý den fotbalový zápas, jógu a jedno týdně také plážový volleyball. Využít (zdarma) můžete nemotorizované vodní sporty - jako je kayak nebo stand up paddle - a nebo si připlatit za ty motorizované - jako je například jet ski. Široký výběr je i exkurzí: klasické šnorchlování, šnorchlování s mantami, projížďka při západu slunce, rybaření a nebo například exkurze za delfíny. Myslím, že každý si vybere to svoje a myslí se i na ty nejmenší a teenagery, kteří mohou využít služeb místního kids clubu "Krakenkiri".
    DSC_4921-2
DSC_5223-2 DSC_5048-2 DSC_5102-2

* in a barter collaboration with Hilton Maldives Amingiri Resort and Spa

WHAT TO PACK?


SHARE:

No comments

Post a Comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig