Monday, October 9, 2023

OUR HONEYMOON AT LA ROCCA HOTEL IN SARDINIA

IMG_1387
 
Good afternoon everyone! I hope you are doing well! Today I am back with a post related (a little bit) to our wedding - our honeymoon. We decided to "split" our honeymoon in two parts. The first part was a week spent in Sardinia at the beautiful 5-star Hotel La Rocca nearby Baja Sardinia, as we didn't want to wait until mid November for our "big" travel to Asia. If you are looking for a European honeymoon destination or simply are considering a vacation in Sardinia, make sure to continue reading! 

Krásné odpoledne všem! Doufám, že se máte dobře. Dnes jsem zpět se článkem, který se (opět tak trochu) týká naší svatby - a to konkrétně našich líbánek. Jelikož naše "velké" líbánky do Asie plánujeme až v půlce listopadu, rozhodli jsme je rozdělit a strávit týden na Sardinii v krásném, 5-hvězdičkovém hotelu Hotel La Rocca, který se nachází v blízkosti městečka Baja Sardinia. Pokud tedy také hledáte evropskou líbánkovou destinaci nebo jen inspiraci na hotel na Sardínii, tak určitě pokračujte ve čtení!

IMG_2212 IMG_1049 IMG_2049

HOTEL LA ROCCA

Hotel La Rocca is a 5-star family owned hotel located 7 km away from the famous village Porto Cervo and about 40 km from the airport in Olbia. The hotel has different buildings which are located inside of a beautiful garden with many flowers and olive trees. We stayed in the category "Suite Luxury Garden View" which had about 40 square meters and can accommodate up to 4 people. The room had a bedroom, two bathrooms and a large living room with a sofa, coffee table, mini bar area, two wardrobes and a TV. As a part of our room we also had a private terrace overlooking the beautiful garden with many flowers, including roses. It was the perfect place to watch the sun go down every day before going to dinner. The hotel has 3 on-site restaurants, an outside swimming pool, a private spa with an in-door swimming pool and gym and also a private beach. The private beach is located about 800 meters from the hotel and you can reach it via 15 minute walk or you can request a shuttle between 8am and 8pm free of charge. As a La Rocca guest you can use their chairs with umbrellas and a towel for free. The beach is connected via the Rocca Beach Restaurant where you can enjoy lunch, dinner or simply just a cocktail. I have to say that the view from the restaurant is absolutely stunning and we loved enjoying a glass of wine while enjoying the sunset. The cuisine was a true experience itself as well - all ingredience was fresh: from live lobster in the restaurant's tank over caught local fish to fresh truffles on the dishes. I also appreciated the fact that they had gluten-free pasta which meant that I could also enjoy many of the local, Italian pasta dishes: I personally can recommend the truffle pasta which I loved! If you do visit the restaurant, make sure to order a salt crusted Sea Bass with truffled potatoes! In case you don't want to eat at the beach, you can simply visit Le Volte restaurant located in the hotel or order from the Pool Bar menu. As mentioned before, you can also use the in-door pool and the spa area located in the hotel's garden, together with the gym. The hotel offers a large selection of massages and beauty treatments as well. We absolutely loved staying at the Hotel La Rocca and we hope that this wasn't our only stay!

Hotel La Rocca je rodinný, 5-i hvězdičkový hotel, který se nachází pouhých 7 km od Porta Cerva a cca. 40 km od letiště v Olbii. Rozlehlý je do několika budov, které jsou obklopeny zahradou plnou olivovníků a květin. My jsme byli ubytování v kategorii "Suite Luxury Garden View". Náš pokoj měl cca. 40 metrů čtverečních a určený je až pro 4 osoby. Kromě ložnice a 2 koupelen byl jeho součástí i prostorný obývací pokoj se sedačkou, koktejlovým stolkem, minibarem, televizí a skříněmi. Součástí pokoje byla i velký terasa, ze které jsme měli výhled do krásné hotelové zahrady. V hotelu naleznete 3 hotelové restaurace, venkovní i vnitřní bazén, posilovnu a také privátní pláž. Ta se nachází pouze 800 metrů od hotelu a můžete na ní dojít buď pěšky (cca. 15 minutová procházka) nebo si objednat hotelový shuttle, který jezdí od 8 do 20h, a to zadarmo. Na pláži můžete jako hotelový host využít zdarma lehátka, slunečník a také ručník. U pláže se nachází restaurace Rocca Beach Restaurant, která rozhodně stojí za návštěvu - má krásný výhled na pobřeží, vždy čerstvé ingredience a skvělý servis. Sama jsem byla dost překvapená, že měli i těstoviny bez lepku. Sama tak mohu doporučit právě je s lanýži nebo čerstvého mořského vlka v solné krustě s lanýžovými bramborami. Naobědvat i navečeřet se můžete také i v hotelové restauraci Le Volte nebo u bazénu na Pool Baru. Nám se v hotelu moc líbilo, jídlo nemělo jedinou chybu a i servis byl naprosto dokonalý - doufáme tedy, že naše návštěva v tomto hotelu nebyla poslední!

IMG_0976 IMG_2539 IMG_1896 IMG_2066

WHAT TO DO IN SARDINIA?

There are many things you can do in Sardinia. Here are some tips of what we did during our time on the island!
- Rent a car & discover close by cities. We visited Olbia, Porto Cervo, Baja Sardinia, Poltu Quantu and Cannigione.
- Rent a boat. Yes, for some boat you don't even need a licence and the pricing is fair too. If you wanna have your comfort you can for sure rent out one with a captain as well. La Maddalena, Isola Spargi and Caprera are definitely worth the see!
- Shop in Porto Cervo. If you fancy something new, Porto Cervo is the place to be: you can find almost any luxurious store there, from Louis Vuitton over Hermés to Rolex.
- Spend a day at the beach.
- Spend a day at the pool.
- Get a treatment at the hotel's spa.

Na Sardinii se dá podniknout spousta věcí a také se tam toho dá spousta vidět. Tady je pár tipů z toho, co my jsme během našich líbánek dělali:
- Půjčte si auto a prozkoumejte okolní města. My jsme navštívili města Olbia, Porto Cervo, Baja Sardinia, Poltu Quantu a Cannigione.
- Půjčte si loď. Menší lodě se na Sardinii dají půjčit i bez lodního průkazu. Samozřejmě si ale můžete půjčit i větší, a to s kapitánem. Ostrovy La Maddelena, Isola Spargi a Caprera určitě stojí za vidění!
- Nákupy v Porto Cervo jsou určitě pro každého, kdo miluje luxusní kousky. V tomto městečku najdete vše od Rolexu přes Hermés až po Louis Vuitton.
- Užijte si den na pláži.
- Relaxujte u bazénu.
- Zajděte si na masáž v hotelovém spa.

IMG_1596 IMG_2685 IMG_1660

WHAT TO PACK?


SHARE:

No comments

Post a Comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig