Wednesday, November 22, 2023

OUR HONEYMOON AT AVANI + FARES MALDIVES

IMG_2151

Good morning from the Maldives. After a year, we are back in the Indian Ocean, this time for our honeymoon. We spent the first week of our honeymoon at the 5-star Avani + Fares which I would like to introduce to you today.

Krásné ráno všem z Malediv! Po roce jsme zpět na tomto krásném místě. Maledivy milujeme a proto naše destinace svatební cesty byla jasná: první týden líbánek jsme strávili v nově otevřeném, 5-i hvězdičkovém rezortu Avani + Fares, který bych Vám dnes ráda představila.

IMG_2995 IMG_3354 IMG_3062 IMG_3071 IMG_3085 IMG_3164

ABOUT AVANI + FARES

Avani + Fares is located in the Baa Atoll which is an UNESCO Biosphere. This 5-star hotel offers 176 studios and villas both on land and water. The island is located about 35 minutes away from the Velana International airport in Malé, when taking a seaplane. The island itself is one of the smaller ones: it takes about 30-35 minutes to fully walk around. On the island you will find a water sports center where you can rent a jet ski or a kayak, a diving center where you can get your snorkeling equipment or book one of the many trips. There is also a fitness center called “Avani Fit” where you will find a fully equiped gym, a ballet/yoga room, a teens room with playstation, billiard and table tennis. Outside you can also find an outside gym and the tennis court. Nearby you can find the kids and children center with a playground, as well. If you’d like to get relaxed, make sure to pay a visit to the “Avani Spa” where you can book treatments for your body, face and nails. We booked ourself the signature massage which was very needeed after such a long flight. The treatments are done in different “houses” and there is also a very nice relaxation area. You can also use the sauna or a steam room which is perfect for the rainy days. Our favourite thing to do was snorkelling on the house reef - as the hotel is located in a biosphere, you get to see a lot of animals: different kid of fish, baby sharks, eagle rays and also sting rays. 

Hotelový rezort se nachází v Baa Atollu, a to konkrétně v biosféře UNESCO. Celkem se na ostrově nachází 176 pokojů typu “Studio”, vodních a plážových vil. Cesta hydroplánem trvá z Malé přibližně 35 minut. Ostrov sám o sobě patří k těm menším: obejít se dá celý za cca. 30-35 minut. V hotelovém rezortu najdete centrum pro vodní aktivity, kde si můžete zapůjčit například kayak nebo jetski. V centru pro potápění si pak můžete zapůjčit vybavení na šnorchlování nebo si zabookovat jeden z mnoha výletů. Na ostrově se nachází také fitness centrum “Avani Fit”, jelikož součástí je moderní posilovna, speciální místnost pro jógu a také Teen room s biliardem, playstatem a stolním tenisem. Venku si můžete zacvičit ještě ve venkovní posilovně nebo si zahrát tenis na tenisových kurtech. Nedaleko se nachází také “Kids club” s hřištěm pro děti. Pokud chcete zrelaxovat na maximum, navštivte “Avani Spa”. Zhýčkat si můžete nechat nejen obličej a nehty, ale i celé tělo. My jsme si zabookovali “Signature” masáž, která po tak dlouhé cestě byla opravdu nutná. V rámci spa můžete relaxovat i v relaxační místnosti a využít také páry a sauny, což je super ve dnech, kdy na ostrově prší. Doporučuji rozhodně si zašnorchlovat na “house riffu”, který je plný barevných rybiček, rejnoků, sib a baby sharks.

IMG_1724 IMG_1717 IMG_1579 IMG_1593 IMG_1583 IMG_3356

ACCOMODATION

During our stay, we had the chance to stay in the Overwater Pool Villa located on the sunset side. The room had about 109 square meters. Once you entered the villa, there was a big bedroom with a large bed facing the ocean. On the right side there was a relaxing area with a sofa and a coffee table. In the back of the room there was the wardrobe, together with a coffee machine, a water cooker and a mini bar. In the back part of the room there was a bathroom - with a big sink area, restroom and a walk-in shower out of which you could also enter the outdoor bathroom - with an additional shower and a bathtub. As a part of our room we also had a spacious terrace with 2 sundbeds, a “shell” bed, a table with two chairs and of course, a private pool overlooking the ocean. Our stay included half-board and we also got a complimentary bottle of champagne as it was a part of the honeymoon package.

Během našeho pobytu jsme byli ubytovaní v kategorii “Overwater Pool Villa”, a to na straně západu slunce. Hned po příchodu do pokoje se člověk ocitl v prostorné ložnici s královskou postelí a televizí. Po levé straně byla pak menší sofa s konferenčním stolkem a v zadní části pokoje byla umístěna otevřená skříň společně s minibarem, kávovarem a varnou konvicí. V úplné zadní části vily se pak nacházela koupelna - s prostornými umyvadly, zrcadlem, toaletou a velkou sprchou, ze které bylo možné jít do venkovní části koupelny, kde se nacházela venkovní sprcha společně s vanou. Součástí vily byla také terasa s 2 lehátky, stolem s židlemi, “mušlí” na ležení a také privátním bazénem. V rámci pobytu jsme měli zahrnutou polopenzi a také uvítací láhev šampaňského jako novomanželé na líbánkách.

IMG_2217 IMG_2216 IMG_1661 IMG_1772 IMG_1777  IMG_2588

FOOD & DRINKS

There are 5 restaurants and bars on the island. The main restaurant is called “Ocean Terrace” and it is opened for breakfast, lunch and dinner. All meals are served in a buffet style - each night there is also a special topic of the day so the food options definitely don’t get boring. Additionally, you can book a Beach Dinner - a very nice and romantic setring directly on the beach. We absolutely enjoyed the privacy and the romantic setting! If you’d like to have an a la carte meal, make sure to make a reservation at “Charcoal”. This beach-front restaurant specializies in grilled dishes. I really recommend trying out the tacos as appetizers and going for a local grilled snapper. On the right side od Charcoal you will find the main pool with the main bar and a restaurant at the same time “Skipjack”. Here you can enjoy a drink or two or a meal during the day. On the left side of Charcoal you will find “Tribe” - a cool beachfront bar with swings and amazing sunset views. The drinks are served in a very nice way so I really recommend at least trying one during your stay. On the opposite side of the island there is an additional beach bar & restaurant "Smuggler's Shack" which is opened occassionally and there is also a restaurant dedicated to the smallest guest - the first kids restaurant called “Petit Bistro”. 

Na ostrově se nachází celkem 5 restaurací a barů. Ta hlavní se nazývá “Ocean Terrace” a podává se v ní snídaně, oběd i večere v bufetovém stylu. Večeře jsou každý den tematické, takže rozhodně je z čeho vybírat. Pokud toužíte po soukromí, můžete si zabookovat privátní večeři na pláži. My ji rozhodně nelitujeme - a můžeme ji jen a jen doporučit. Pokud byste si rádi vybrali a la carte, udělejte si rezervaci v plážové restauraci “Charcoal”, která se specializuje na grilované pokrmy. Rozhodně doporučuji vyzkoušet jejich tacos a čerstvou místní rybu jako hlavní chod. Na pravo od restaurace se pak nachází hlavní bazén s barem a restaurací “Skipjack”, kde si můžete dát drink (či dva) nebo menší občerstvení po celý den. Na levo pak najdete plážový bar “Tribe”, který servíruje skvělé drinky (nejen na oko, ale i chuťově). Jeho součástí jsou i dřevěné houpačky a také skvělý výhled na západ slunce. Na opačné straně ostrova se pak nachází druhý plážový bar "Smuggler's Shack", který ale není otevřený každý den. Na ostrově najdete také úplně první dětská restaurace “Petit Bistro”.

IMG_2506
IMG_2506
IMG_2822

OVERALL RATING

The week we spent at Avani + Fares was absolutely amazing and we didn’t wanna leave. I think the hotel is perfect for anyone: single travelers, a group of friends, couples and also families. For me it was definitely 10/10!

Náš týden v Avani + Fares neměl chybu a rozhodně ho mohu dál jen doporučit. Myslím, že je perfektní nejen pro páry, ale i skupiny přátel, solo cestovale i rodiny. Za mě rozhodně 10 z 10!
 IMG_3201 IMG_2964 IMG_2219


WHAT TO PACK


SHARE:

No comments

Post a Comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig