Wednesday, November 29, 2023

HONEYMOON AT ANANTARA VELI

IMG_4547

Good morning everyone, I hope you’re all doing well! Today I am back with a post about our second week of our honeymoon in the Maldives which we spent at the 5-star, adults-only property Anantara Veli. 

Krásné ráno všem! Doufám, že se máte dobře! Naše líbánky jsou již u konce a dnes bych Vám ráda představila 5-hvězdičkový, adults only hotel Anantara Veli. 

IMG_3858 IMG_4898 IMG_3722 IMG_4639 IMG_4644 IMG_4646 GPTempDownload 3

ABOUT THE HOTEL

Anantara Veli is a luxurious 5-star hotel located just 30 minutes away by a speedboat. It’s sharing its lagoon with two other hotels: Anantara Dhigu and Naladhu. Additionally, there is a small island which is open go all guests called the “Picnic island” on which you will find the hotel’s reef, a sandbank, sun beds and also the Tiki Bar. The guests are allowed to each restaurants and facilities of the other hotels so when it comes to activities, food or spa options, there is always something to do. You can always visit other islands by swimming / snorkeling there or you can simply take a Pontoon which is operating daily from 7.30am until 11pm. Kids are being allowed on the Veli island after 6pm for dinner. On the Anantara Veli island itself, there is a spa called “Balance” spa. Nearby you will also find the in-door and outdoor gym, a field with some games and the diving center in which you can pick-up your snorkeling gear (which is complimentary of use during your stay as well as 2 hours of kayak per day). At the center you can also sign up for one of the many trips the hotel is offering. We booked ourselves the “Ray Snorkelling” trip which was something on my bucket for a long time. The snorkelling area is about 30 minutes away from the hotel and it’s definitely an experience we won’t forget. It was sp amazing to see all the sea creatures so close to you! We got to see the nurse sharks, rays, black tip sharks and of course a lot of fish. If you’re looking for an unforgettable experience, make sure to book this one! If you’re more on the relaxing side of time, book yourself a treatment at the “Balance Wellness”. We went for a 90 minute Shanti massage which is something we definitely needed. 

Anantara Veli je luxusní hotelový rezort, který se nachází jen 30 minut lodí od Male. Lagunu sdílí s dalšími 2 hotely: Anantara Dhigu a Naladhu. Její součástí je i “Picnic Island” - malý ostrov, který mohou používat všichni hosté. Naleznete na něm hotelový korálový útes, “sandbank”, lehátka a také Tiki Bar. Kromě tohoto ostrova mohou hosté využívat i zařízeních na jiných ostrovech - na ty můžete doplavat a nebo využít loď, která mezi ostrovy pendluje denně od 7.30 do 22h.  Jak jsem již psala na začátku, Anantara Veli je hotel pouze pro dospělé - děti mají vstup povolený pouze po 18h v rámci večeře. Na ostrově Veli se nachází plážové a vodní vily, “Balance” spa a vedle něj hned také posilovna (vnitřní i venkovní), zahrada s orchidejemi, plážové hry a také centrum pro sportovní aktivity. V něm si můžete zapůjčit šnorchlovací potřeby (které máte v rámci pobytu zdarma) a také kajak (který můžete využívat každý den 2 hodiny také úplně zdarma). V centru si také můžete zabookovat jednu z mnoha aktivit a exkurzí, které nabízí. My jsme se rozhodli pro “Ray Snorkeling”, který každému mohu jen doporučit. Na místo jsme z hotelu jeli cca. 30 minut a rozhodně to byl zážitek na celý život. Bylo naprosto neuvěřitelné vidět žraloky a rejnoky z takové blízkosti. Za mě rozhodně něco, co má cenu a na co člověk jen tak nezapomene! Pokud jste spíš relaxační typ, zarezervujte si jednu z mnoha procedur v místním “Balance Wellness”. Specializuje se na procedury ajuverdy - my jsme byli na 90 minutové “Shanti” masáži, která byla naprosto bezchybná - kvůli práci na počítači často trpím bolestmi zad a šíjí, od které mi terapeutka vysvobodila!
IMG_3369 IMG_3373 IMG_3377 IMG_3939 IMG_3868 IMG_3864

THE VILLAS

At Anantara Veli there is a total of 67 villas, both on water and land. We had the chance to stay in the “Over Water Pool Villa” which was located on the sunset side. The size of the room was apr. 110 square meters. Right after entering the villa there was the minibar area (which looked more like a real bar) with a coffee machine and other amenities. The main, following room a spacious bedroom with a comfortable bed, TV and a seating area with couch and a coffee table. In the back of the room you could find two wardrobes. From bedroom you were able to enter the spacious terrace on which you would find 2 sun beds with an umbrella, a private pool and also an outside seating area with a table and two chairs. The bathroom was on the right side of the room: the free standing bathtub overlooking the ocean was definitely my favourite feature. Next to the bathtub there was an area with 2 sinks and a mirror, in the back of the room then a walk-in shower and also the restroom.

When it comes to Beach villa, the highest category is a Beach Pool Villa. The bungalow has about 145 square meters. Once you entered the villa, there was a small hallway area with was leading to a spacious bedroom with a bed, seating area and a TV. On the right side of the room there was a walk-in closet area with a bathroom which had 2 separate sinks, a free standing bathtub, a walk-in shower, a restroom and also an outside shower. Both from the bedroom and the bathroom you could enter your private terrace: with a table with 2 chairs, a large sun bed for 2 people, an umbrella and also your private pool. All beach villas have a direct access to the beach on which you will find also 2 additional sun beds with an umbrella.

I have to say that both options are amazing however personally I prefer water villas as that’s really special to me in the Maldives.

Na ostrově najdete vodní i plážové vily. My jsme měli tu možnost vyzkoušet oboje:

První noci jsme strávili v kategorii “Over Water Pool Villa”, která byla situována na západní stranu a měla cca 110 metrů čtverečních. Hned po příchodu do vily jste se ocitli v předsíni, jejíž součástí byl “minibar” (který spíš připomínal regulérní bar). V rámci pobytu jsme mohli využívat kávovar a také varnou konvici zdarma (společně s čajem a kávou). Dále se pak nacházela prostorná ložnice s manželskou postelí, televizí, sedačkou a konferenčním stolkem. V zadní části pokoje se nacházely 2 skříně a úložný prostor. Po pravé straně ložnice byla koupelna - její součástí byla volně stojící vana, ze které jste mohli pozorovat moře - což byla rozhodně moje nejoblíbenější část koupelny. Dále byla 2 umyvadla s velkým zrcadlem, prostorná sprcha a také toaleta. Součástí pokoje byla také privátní terasa s 2 lehátky, slunečníkem, stolem s 2 židlemi a také bazén. 

Druhá, a zároveň nejvyšší kategorie, ve které jsme strávili posledních pár nocí je “Beach Pool Villa”. Jedná se o prostor cca. 145 metrů čtverečních. Hned po příchodu do vily byla malá předsíňka, ze které jsme mohli vstoupit do hlavní ložnice - s manželskou postelí, televizí, sedačkou, konferenčním stolkem a také minibarem. I zde byla káva a čaj zdarma. Po pravé straně byla pak šatna se 2 skříněmi a také make-upovým stolkem. Hned za ní se nacházela koupelna s 2 oddělenými umyvadly, volně stojící vanou s výhledem na palmy, prostorným sprchovým koutem, toaletou a také venkovní sprchou. Z ložnice i koupelny bylo možné vstoupit na terasu - jejíž součástí byl privátní bazén, stůl s 2 židlemi a také prostorné lehátko pro 2 se slunečníkem. Z terasy byl pak přímý vstup na pláž, kde byly k dispozici další 2 plážová lehátka se slunečníkem. 

Myslím, že oboje kategorie jsou naprosto skvělé: já osobně ale preferuji vodní vily, jelikož je to pro mě to, co dělá Maledivy Maledivami…. 

IMG_4382 IMG_4567 IMG_4624 2 IMG_3821 IMG_3778 IMG_3545 IMG_3407 IMG_3392

THE RESTAURANTS

On the Veli island you can find a large selection of restaurants. The main restaurant is called “Cumin” - this is where breakfast is served in an a la carte form. On the menu you will find literally everything: large selection of healthy & vegan dishes - like coconut chia pudding or an acai bowl -, many eggs dishes - including Eggs Benedicts, Shakshuka or omeletts - and also local specialties - like Maldivian Mashuni, Asian fried rice or Indian breakfast -. If you’re on the half-board basis like we were you can also enjoy your dinner here. The dishes are inspired by local and Sri Lankan cuisine. We started off with a kebab platter (for my husband) which consisted of 5 different meats, buns, sauces and bread. You can prepared the kebab yourself and mix and match it which was a really cool interpretation of the dish. I went for a lobster for my started which was not only really delicious but also served in a beautiful way. For our main courses we had both a curry with rice - chicken and crab. Both tasted amazingly and we definitely had a good time! Right next to Cumin you can find two other restaurants: the main pool bar area with a “Dhoni Bar” which is opened all day long. It has a 1+1 happy hour every day from 4pm until 5pm and again from 9pm until 10pm. When it comes to dinner, you can chose a selection of tapas: anything from seafood like octopus, lobster and tuna tartare, over typical Spanish dishes like patatas bravas to meat dishes like beed tartare with an egg yolk. Honestly, I have to say that the food was absolutely delicious - we loved it so much it was the only restaurant we visited twice during our 7 night stay. Across you will also find “Origami”, a Japanese restaurant offering Teppaniaki as well. As I love sushi, my selections were clear: we shared the “Dhoni boat” for our starter - a combination of fresh sashimis and sushi. Everything tasted really fresh and delicious, and the serving was amazing as well. For our mains we had some beef with rice (for my husband) and I went for some more sushi which I was so happy to eat after such a long time in the Maldives. If you’re on a half-board basis, you get a credit of 60$ per person. This also applies in the Thai restaurant called “Baan Huraa”. The restaurant is located between the Veli and Naladhu islands overlooking the beautiful ocean. We both went for a menu: we had some delicious summer rolls and a soup to start the evening, followed by the most amazing sea food platter: on which you could find everything from calamaris over crab to lobster. We also got a selection of sauces to choose from and Jasmine rice. Absolutely amazing and delicious! If you’re looking for something even more special, you can book a private beach dinner which is located in the Veli beach in front of the water villas. We did this and I can only recommend booking this experience. All of the dishes were cooked directly on the beach by our private chef. You get a special menu to choose from - we went for the Seafood menu. Our dinner started off with an amuse bouche: a fresh oyster with some champagne, followed by a selection of appetizers: a shrimp cocktail, a tuna tartare with avocado and fresh fish ceviche with tangerine. Everything was absolutely delicous. For our mains we got another amazing platter full of grilled white fish, scallops, shrimps and lobster with a side of rice and butter- & lemongrass sauce. We really wanted to eat dessert but at this point we had no space for it anymore. For me this was a truly romantic, private experience which made our honeymoon even more special. As a part of the HB package, you are allowed to use also restaurants on the Dhigu island - the international buffet, dishes in the Aqua Bar or get a 60$ credit pp in the “Sea.Fire.Salt”. 

Na samotném ostrově Veli si můžete vybrat s mnoha restaurací. My jsme měli zabookovanou polopenzi. Snídaně se servírovala každý den v “hlavní” restauraci “Cumin”, a to formou a la carte. Na menu jste našli opravdu vše: od zdravých a veganských snídaní (jako je acai bowl nebo kokosový chia pudink), přes vajíčka na x způsobů až po speciální, lokální pokrmy, jako je například maledivské mashuni, indická snídaně nebo asijská smažená rýže. Restaurace je otevřená i na večeři, kterou v rámci polopenze také můžete využít. Menu je inspirované sri lanskou kuchyní. My jsme restauraci vyzkoušeli i během večera: můj manžel měl “kebab platter”: tedy talíř s 5 různými kebabovými masy, zeleninou, omáčkami a také kebabovým pečivem. Sám si tak udělal svůj vlastní kebab, což mi přišlo jako skvělé pojetí tohoto pokrmu. Já jsem zvolila humra, který byl skvělý nejen co se chuti týče, ale také hezký na oko. Jako hlavní chod jsme zvolili kari - já krabí, manžel kuřecí - s rýží. Bylo naprosto super! Jen pár metrů od restaurace se nacházel také hlavní bazén s barem a restaurací “Dhoni Bar”, který byl otevřený po celý den i večer. Každý den v něm byla také happy hour: 1+1 na všechny drinky a to vždy mezi 16 a 17. a dále pak 21. a 22. hodinou. I zde mohli mohli všichni na polopenzi využít večeře, která byla podávaná formou tapas. Na menu jste našli vše od klasického tapas jako jsou patatas bravas přes spoustu tapas  z ryb a mořských plodů až po tapas z masa. Musím přiznat, že všechny tapas byly naprosto vynikají - fakt, že toho byla jediná restaurace, kterou jsme navštívili 2x na večeři, mluví sám za sebe. Hned naproti byla pak japonská “Origami”, kde jste mohli ochutnat japonské pokrmy včetně sushi, na které jsem se já moc těšila, a rozhodně nezklamalo. Jako předkrm jsme zvolili “Dhoni boat”, což byl mix sushi a čerstvého sashimi - nejen skvělého na chuť, ale také krásně naservírovaného. Následovalo pak hovězí (pro mého muže) a pro mě sushi. V restauraci máte jako HB kredit 60$ na osobu. Na stejném principu funguje i thajská restaurace “Baan Huraa”, která se nacházela na molu mezi ostrovy Veli a Naladhu. Večeři jste si mohli vychutnat s nádhernými výhledem na moře. My jsme zvolili menu, jehož součástí byly letní rolky a polévka jako předkrm. Jako hlavní chod jsme zvolili “seafood platter”, který byl naprosto vynikající. Neběl na něm krab, krevety, humr i kalamáry. Společně s ním jsme dostali i na výběr z několika omáček a také rýži. Pokud chcete zažít opravdu něco výjimečného, vyzkoušejte “Dinning by Design” - privátní večeři na pláži s vlastním kuchařem. Na výběr dostanete z několika menu: my jsme zvolili “Seafood”, které můžeme jen doporučit. Na uvítanou jsme dostali ústřici jako amuse bouche a dále pak výběr 3 předkrmů: krevetový cocktail, tuňákový tatarák a také ceviche s mandarinkami. Propojení chutí bylo naprosto skvělé. Jako hlavní chod byla pak selekce ryby a mořských plodů: grilováná ryba společně s krevetami, mušlemi sv. Jakuba a také humr, servírovaný s výběrem omáček a také rýží. Opět naprosto dokonalý chod. Využít můžete v rámci polopenze také mezinárodní bufet, Aqua Bar a nebo restauraci “Sea.Fire.Salt” na ostrově Dhigu.

IMG_4991 GPTempDownload IMG_4577 GPTempDownload 2

OVERALL RATING

Our time at the Anantara Veli was absolutely amazing. I would definitely recommend Anantara Veli to anybody who’s afraid that Maldives are “too boring” - there is so much to do and honestly we had such a good time. I think it’s also so convenient with the speedboat transfers - unlike the seaplanes they are allowed to operate 24/7. Of course, the service, the food and all the other aspects were absolutely stunning. If I would be allowed to give 11 out of 10, I would do it right away!

Náš druhý, a zároveň poslední, líbánkový týden v Anantara Veli byl naprosto dokonalý.  Pokud si myslíte, že na Maledivách “není co dělat”, rozhodně doporučuji tento rezort - díky jeho rozloze na 4 ostrovech můžete každý den trávit jinak. Zároveň mi přijde super i díky jeho poloze - na rozdíl od hydroplánů, které operují jen od východu do západu slunce, funguje lodní transfer 24/7. Samozřejmě i všechen servis, zařízení a služby byly naprosto skvělé. Kdybych rezortu mohla dát 11 z 10, rozhodně bych neváhala.

IMG_3429 GPTempDownload 4 IMG_3926


WHAT TO PACK

SHARE:

No comments

Post a Comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig