Tuesday, April 10, 2012

dubai photos 3: sweet sugar

Yesterday my another dream came true. I was waiting like half an year to get to Ladurée and yesterday I went there! Seriously, it is the best café ever. It was founded in year 1862 in heart of France, in Paris, and I am pretty sure that the quality of the cafés is even better than in the foundation year. The design of the whole restaurant is baroque-looking like and when I entered the store I could feel really nice atmosphere. You can eat there really delicious desserts, what makes this room heaven on the Eearth. The store is not exactly cheap but I think it is totally worth to spend 11 AED ( ca. 3 USD on a macaroon ) on single macaroon because it is the best macaroon I have ever ate! If you have a chance to get there, visit it and eat till you drop.

Včera se mi vyplnil jeden z mých snů. Čekala jsem a snila asi tak půl roku o návštěvě francouzské kavárny Ladurée a včera jsem tam konečně byla! Je to asi ta nejkrásnější kavárna na světě. Byla založena v roce 1862 v Paříži a jsem si jistá, že kvalita tohoto luxusního řetězce jenom stoupá. Design celé restaurace Vám připomíná barokní místnost plnou těch nejlepších dezertů a makronek na světě. Když jsem tam vešla, cítila jsem se jako v ráji a štěstím bez sebe jsem nevěděla, co dřív. Z toho místa vyzařovala velice příjemná atmosféra. Můžete si tam dát opravdu vynikající deserty, což dělá toho místo nebem na Zemi. Kavárna není dvakrát levná, ale přiznejme si to na rovinu – makronky nejsou levná záležitost a myslím si, že toto je opravdu kulinářský zážitek a že dát 11 dirhamů ( asi 55 Kč ) za makronku není zas tolik, např.: ve srovnáním s kavárnou Paul, protože Ladurée patří k vyhlášeným kavárnám a makronky umí dělat lépe než nejlépe. Takže pokud budete někdy ve městě s tímto obchodem ( a to že jich na světě moc není ), určitě tam zajděte a zhřešte něčím sladkým. Stojí to za to!

In the mall I wore this outfit. You can see me wearing simple black dress from H&M worn with a hot pink sweter from Forever 21. I have studded loafers from Topshop. My bracelet in silver is from Tiffany and co. In my hands I am holding two bags – one is by Hermés and it is called „Birkin“ in black leather. The another one is light green and it is a shopping bag from Ladurée with lovely and delicious macaroons inside. My nails are painted black, and the nailpolish is simple black from Nicole by OPI. My make-up is MAC and I have NAKED palette 1 eyeshadow on.

Měla jsem na sobě tento outfit. Můžete na mě vidět jednoduché černé šaty z H&M zkombinované se svetrem v „hot pink“ barvě z Forever 21. Obula jsem si „studded“ mokasíny z Topshopu. Na ruce mám stříbrný náramek od Tiffany and co. a  v obou rukách mám tašku. Ta první, kožená, je Birkin bag od Hermése a ano, je nová. V druhé ruce můžete vidět nákupní tašku ve světle zelené z Ladurée, ve které mám svůj poklad – delikátní makronky. Nehty mám nalakované na černo lakem Nicole by OPI a make-up je z MAC. Dále nosím stíny od Urban Decay z palety 1 NAKED.

 I had to go to some stores, of course and Topshop was one of them. I wanted to buy there a studded sweater ( which they didn´t have there ) and a pair of vintage high waisted short ( I looked like hypo in them ). So I felt really upset that I did not get anything from there, but River Island made my mood better.

Samozřejmě jsem musela jít do obchodů a Topshop byl jedním z nich. Měla jsem v plánu koupit si svetr se cvočky na ramenou ( který tam mimochodem ani neměli ) a vintage džínové kraťasy ( ve kterých jsem si připadala jako slon), takže jsem odešla celkem zklamaná. Ale náladu mi alespoň vylepšil River Island.


Here is a look of my Hermés Birkin with authencity card. In the picture under my brand new bag, there is what i got at Ladurée. In that small box were macaroons and they were so yummy! I hope I will be able to get in Ladurée here in Dubai again and buy another ones, because they are the best! The last picture is showing my new dress that I bought at River Island store. This dress is in nude-lace combination and it looks classy and expensive. It reminds me a bit dress from this spring Louis Vuitton´s collection but that is not the reason I bought it. I also have an eye on a cardigan there. I am really having a fabulous time here!


Tady máte možnost vidět mojí zbrusu novou Birkin kabelku od Hermése s originální kartičkou, kterou Vám dají, aby dokázali, že se jedná o pravou a ne o falsifikát. Na druhé fotce je to, co jsem si koupila v Ladurée. V té malé krabičce byly ty nejlepší makronky, které jsem kdy jedla a doufám, že se tam ještě dostanu, abych si mohla koupit ještě nějaké, protože stojí za to! Na posledním obrázku jsou moje nové šaty z River Islandu. Jsou trochu v barokním stylu a jedná se o kombinaci „nude“ barvy a krajky. Působí draze a luxusně, a trochu mi připomínají stylem jarní kolekci Louise Vuittona tohoto roku, ale to není důvod, proč jsem si je koupila. Jinak se tu mám opravdu nádherně a to, co jím závidím, jsou makronky na každém rohu. Dokonce i v obyčejném Carrefouru se prodávají balení se zamrazenými makronkami.

SHARE:

27 comments

  1. Ou skvelé!
    Ja keď som chcela navštíviť Laduree v Paríži tak praskala po stranách, totálne plno. Takže sme to nechali na inokedy. šaty sú krásne také jemné, dívči :)
    A ten sveter myslíš, ten tieňovaný? Moje srdce po ňom túži!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji! Tady moc lidí naštěstí nebylo, takže jsem ráda. Určitě tam někdy musíš! Je to tam nej!!

      Delete
  2. Gorgeous photos! I want to visit Dubai! x

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is really modern an nice city where you can find lovely places to shop at. Totally recommend!

      Delete
  3. That looks so good! Hope you had fun in Dubai, i also went and the shopping malls are just amazing & the beach!*)

    souvenirspourtoujours.blogspot.com

    x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes! I have totally great time and it's really nice here!

      Delete
  4. ty šaty jsou krásné a udělala si mi chutě na ty makronky, když jsem byla v Paříži, tak jsem je měla u tety a jsou fakt moc dobré :))

    ReplyDelete
  5. krása :)
    Ty šaty jsou dokonalé a nedokážu si je představit v žádné jiné barvě, tahle k nim prostě patří :)
    Kavárna vypadá úžasně, nejvíc se mi líbí jak jsou makronky poskládané do toho "stromečku". Všechny ty barvičky, tam vypadají úžasně a působí to velice příjemným dojmem.
    Mám za Tebe strašnou radost, že si to tam tak užíváš a že se Ti plní tolik přání :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc! To se moc neslyší, všichni si závidí a tak - takže děkuji moc! Kavárna je stejnem úzǎsná jak vypadá, doporučuji a makronky tam mají nejlepší!!

      Delete
  6. kolik ty šaty stály? nádhera! ♥

    ReplyDelete
  7. kolik řádově prosím stála birkinka? na netu se to prostě najít nedá. samý fake :/

    ReplyDelete
  8. Tento článek je skvělý! Hlavně poutavě napsaný:) Na fotce vypadáš jako dáma.
    Birkinka je úžasná s makronkama souhlasím, na Ladurée Paul nemá.
    River Island je má oblíbená značka a ty šaty jsou super! :)
    A jak Ti Naked sedí? Hádám, že báječně. :DD Je to ta nejkrémovější paleta snů.
    PS: Až se vrátíš, určitě si napíšem! :* xoxo, Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji! Jsem ráda, že se Ti článek líbí! ;) Laudurée je lepší ne nejlepší a snad se tam stihnu ještě podívat! ;) a něco koupit! River Island mám taky ráda a mají tam moc pěkné kousky, ikdyž ne nejlevnější, ale radši so koupím něco pořádnýho než miliardu věcí, které mem omrzí ;) určitě se ještě ozvi!

      Delete
  9. Hey, i really don't wanna be mean or whatever cause i love your blog and all but... isn't it a bit too much to have a Birkin plus all the other at your age? You're like 15-16, right?
    Sorry again but i really think it's not appropriate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello. I know what you mean. Maybe I look like totally stupid blonde that gets evething she wants and must have it otherweise she will kill everyone. No, I am no like that. We're not superrich or billiards winners. Some people spend their money on things they collect or something like that. I just earn it and then spend it here. Since 12 I live in different country than my parents so that makes me more adult than some 19 year old girl. I had to earn a lot to buy this and I know the worth of it. I really apperciate to have this.

      Delete
  10. ahoj, skvělej outfit! reakce na těch 6500? to jako eur nebo jak? protože v KČ to je na birkin bag fakt málo nebo ne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo jo, kéž by Kč. Ta cena nahoře je v dolarech ;)

      Delete
  11. Wow beautiful photos!!! love the bag :D

    Hope you'll visit me :)
    Kisses, Elly

    ReplyDelete
  12. omg lauduree looks like heaven!!:O

    ReplyDelete
  13. oh my! i really really love your blog and your looks! i wish i were living in colder country so i can wear lots and lots of beautiful coats lol btw i wonder if you were on the waiting list when you bought your Birkin.. i love collecting bags and i might get a Birkin in the future. thanks!

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig