Sunday, April 22, 2012

maxi bun tutorial

 Today I decided to make a post about making a bun. I think it looks really nice and it is so simple. It is also perfect when your hair looks bad – you can just put your hair in this bun and go into the city without spending another 2 hours with washing, drying, etc. your hair!

Dneska jsem se rozhodla udělat návod na maxi drdol. Nejsem typ člověka, který by často měnil účesy, ale tento drdol se mi líbí a nejlepší je, že trvá asi 5 minut než ho vyrobíte. Což se hodí, když se probudíte s vlasy, se kterými nic nejde udělat!
 1. You will need a „doughnut“ that you will put in your hair. If you do not have really dense hair, then you should choose a colour of it similar to your hair colour. That means if you are blonde, choose light colours and if you have dark hair likr brown or black, then pick darker colours of the doughnut. You will also need some hair clips and a rubber band.

Jako první potřebujete tkz. "donut" ( nebo také výplň/houbičku ), která tvoří základ drdolu. Pokud nemáte husté vlasy, doporučuji si vbrat barvu podobnou té vaší přírodní. Také potřebujete gumičku a pár pinetek na konečnou úpravu.
 2. As first you have to make a ponytail. Make sure that your hair is combed well and that your ponytail is placed up, sothat the bun is at the top of your head in the end. You can add some hair spray for longer holding time.

Jako první si musíte udělat culík. Nejprve si dobře rozčesejte vlasy, aby drdol vypadal uhlazeně. Také se ujistěte, že jste culík umístily dostatečně vysoko, aby pak nebyl moc dole ( to totiž nevypadá hezky ). Culík můžete malinko zasprejovat lakem na vlasy, aby déle vydržel.
 3. Next step is putting the dougnut on the ponytail you just made.

Jako další prostě navlékněte „donut“ na culík.
4. The last and most important step is making the bun finished. You have ben forward for a little bit and spread your hair equally over the doughnut. If you have covered the whole area of it, just put a rubber band over it that you will hide under the doughnut, so that nobody can see. The rest of your hair wrap around the doughnut and fasten it with a hair clip under the doughnut too. And voila, your bun is done!


Poslední krok je zásadní. Musíte se trochu naklonit dopředu a nejlépe se drdol dělá, když stojíte před zrcadlem a můžete kontrolovat, co a jak děláte. Rovnoměrně rozprostřete vlasy po celé ploše donutu tak, aby z něj nebylo vidět nic. Když jste tak udělaly, přesuňte přes vlasy gumičku, kterou poté zastrčíte pod donut, aby nebyla vidět. Zbylé vlasy pak omotáte okolo a upevníte pinetkou také pod donut. A voilá, hotovo!
SHARE:

28 comments

  1. ten drdol se mi moc líbí! Asi si taky pořídím nějakou tu pomůcku a zkusím to :)

    ReplyDelete
  2. love this tutorial!! but if I use a "dougnut" (since my hair is already REALLY thick), my bun will be MASSIVE! haha! :)
    xx

    ReplyDelete
  3. ja ho tiež rada nosím, ale vždy ho robím o veľa zložitejším spôsobom :) takto ako ukazuješ ty sa mi nikdy nepodaril, ale budem to skúšať dokedy to nebude na jedničku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. taky v tom nemám moc velkou praxi, ale tak snad to bude jenom lepší...

      Delete
  4. Vypadá to super, ale nějak ve mě hlodá přesvědčení, že moje vlasy by se s tím nedokázaly smířit :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne? mně to celkem vyhovuje - je to rychlý a když se probudíš s hroznou hlavou, jednoduše to můžeš takhle vyřešit :)

      Delete
  5. Wow, máš skvělej blog, jaktože jsem tě neobjevila dřív?! Sleduju! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc Terko! :) Těší mě, že se Ti líbí!

      Delete
  6. a nevieš, kde sa dá ten "donut" zohnať?

    úžasný blog :)

    ReplyDelete
  7. Tak takový je to trik, a já vždy obdivovala slečny,že mají husté vlasy, i když moje kadeřnice používá výplň,když mi dělá učes na nějakou udalost :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemám to zatím moc vychytané, ale myslím si, že trik je to dobrý, nebo ne? Také jsem se vždycky divila, jak to dělají, že ten drdol mají tak hezky uhlazený, a když jsem zjistila, jak je to jednoduché, prostě jsem si ho oblíbila!

      Delete
  8. i've just bought a hair donut too :) i love it, it looks so neat and very packed out and full :)
    just s shame that not all of my hair covers the donut! but it still looks okay :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I got my first at H&M but it was black. So my mom took it and I bought this light one at Claire´s because I have problems to cover it the whole area as well ;)

      Delete
  9. wow, skvělý blog! sleduji ;-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Úžasný, jako vždy :*
    Musíme naplánovat naše rande :)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. To teda! Myslím, že najít nějaký termín pro obě bude celkem peklo!

      Delete
  11. Great idea! I will try to do it! Thanks for the tutorial!

    http://hotcinnamon.blogspot.com.es/

    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh you will? Good luck then, but it is quite easy!

      Delete
  12. konecne vim jak na to :)
    http://she-is-the-1.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Skvělý tutorial.. Konečně vím, jak na drdol :)

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig