Sunday, April 15, 2012

rip dubai: last post

 I arrived today at home and I miss Dubai so much. That´s why I want to make the last post about it now. I was trying to take my camera with me where I could but it is kinda heavy, so I took some pictures through my iPhone and you can see them now. The first pict is showing how our appartement looked like. It was really big ( 4 bedrooms, 3 bathrooms, kitchen, eating and living room, toillet, washroom and balcony ) and the place growed to my heart. Of course I missed my home because it is my home but I loved that place. I visited Starbucks a lot and I drank there „Hazelnut Ice Latté“. It is not so sweet and it is fresh, so it was really good in 30 degrees. My first shop was in the Mall of the Emirates. I love Marc Jacobs and here is one of his stores but sadly I did not get anything. In the Mall of the Emirates you can go skiing as well ( I was there last year ) and that is how it looks like!

Nejsem doma ani den a už mi chybí slunná Dubaj. Proto jsem se rozhodla udělat dnes poslední post o právě o městě přezdívaném „druhý New York“. Opravdu jsem se snažila vždycky mít s sebou foťák a fotit všechno, co se dalo, ale někdy to opravdu nešlo. Fotím zrcadlovkou, která není nejlehčí a proto jsem jí neměla vždycky u sebe, ale fotila jsem alespoň iPhonem a fotky z něho můžete právě vidět. Hned po příjezdu jsem si zamilovala náš hiltonovský apartmán. Byl velký ( 4 ložnice, 3 koupelny, záchod, obývací pokoj, jídelna, kuchyně a balkón ) a vzdušný. Sice se říká, že doma je doma, ale to místo mi trochu přirostlo k srdci. Navštěvovala jsem hodně Starbucks a pila jenom oříškové ice latte, protože není tolik sladké jako frappucino a osvěží. Úplně prvním obchoďákem, ve kterém jsme byli, je Mall of the Emirates. Dají se tam najít normální obchody, jako je Zara, Mango, HM, apod. ale i luxusní typu Marc Jacobs, Burberry, Céline, … Musela jsem jít do Marca Jacobse, protože se mi líbí jeho kousky, ale nic jsem si od něho nakonec neodnesla. Také se v obchodním domě nachází lyžařská sjezdovka ( byla jsem na ní už minulý rok ), kde se dá lyžovat. Zdá se to neuvěřitelně, ale v Arábii je možné i nemožné.

 In the Mall of the Emirates I have been to Forever 21 as well. I like the store. You can find there some cute stuff for good prices. I forgot my lower part of bikini at home so I had to buy it there. I also bought simple black corset and cardigan in hot pink. I already posted a picture of that. You know that I got Hermés Birkin bag too and it is in silver. I had only golden jewelry so my dad decided to buy me a silver bracelet from Tiffany and co. sothat I can wear it together. Then there is one of my outfits there. As you can see I wear black a lot but I like that. Another thing I really miss is the weather. The morning I spent usually like this – on the beach or by the swimming pool!

Také tam nechybělo Forever 21. Forever 21 mám ráda. Dají se tam najít pěkné kousky za přijatelné ceny a to bylo důvodem, proč jsem tam šla. Zapomněla jsem si spodní díl plavek, takže jsem si koupila nový právě ve Forever 21 ani ne za 100 Kč. Také jsem si tam pořídila krajkovaný korzet, protože u nás nejsou dvakrát levné a také svetr v „hot pink“ ze slev. Už jsem psala, že jsem si koupila Birkin bag od Hermése se stříbrným kováním a jelikož mám všechny šperky jen zlaté, rozhodl se můj taťka, že mi ke kování pořídí i náramek ve stříbrné barvě. Ten jsem si vybrala v Tiffany and co. Nesmí chybět ani fotka outfitu. Mohli jste si všimnout, že nosím černou a víceméně jí nosím pořád. Je univerzální a klasická. Mám jí ráda. Většinu dopolední jsem strávila na pláži nebo u bazénu a to mi dodalo energii, kterou jsem potřebovala.

In Dubai is everything. Last year when I have been there the only store selling macaroons were Gallerie Laffayette and it was random that I found the macaroons there. This year we could buy on every corner - at Pauls, Ladurée, arabian coffee and even they sold them at Carefour, which is crazy. Last year I saw an amazing dress at some store in The Dubai Mall. This year I had to go there too, just to look at it. The only difference now is, that they are red instead of last years in lila. I really like them and hope I will own them one day, but the fact that it was in the luxurious part of the Dubai Mall makes it imposible. Here is a view of the luxurious part.

V Dubaji je zkrátka všechno. Minulý rok když jsem tam byla, měly sotva dva obchody prodávají makronky a dneska si je můžete koupit na každém rohu a to doslova - v Paulovi, kterých je tam požehnaně, v arabských obchodech se sladkostmi, samozřejmě v Ladurée, ale to, že je měli i v Carefouru, mě překvapilo. Minulý rok jsem si také zamilovala jedny šaty v Dubai Mallu. Takže jsem se tam tenhle rok musela na ně jít podívat. Měly je tam, ale tentokrát už ne ve fialové, ale v červené. Jelikož ale byly v luxusní části, cena bude asu vyšší než za čtyři dovelené na Bahamách, ale tak snad mi je někdo ušije nebo koupí...


I will stay in the luxurious  part of The Dubai Mall. I love Chanel. It is classy and simple but it looks so nice. I liked their shopping window and I wish I could get everything they sell! I took a picture of a store where I bought my Birkin bag. In the Dubai Mall there is located one of 38 Ladurée stores so we had to go there because I am in deep love with macaroons and I was dying to try those real french
ones!

Ještě zůstanu u luxusní části, ale tentokrát v The Dubai Mall. Miluj Chanel. Je klasický a jednoduchý, ale vypadá skvěle! Líbila se mi jejich výloha a přála jsem si, aby někdo mávl kouzelnou hůlkou a přičaroval mi všechno z toho krámu  do kufru, ale bohužel tak se nestalo. Pak jsem si vyfotila obchod Hemése, kde jsem koupila Birkin bag. V The Dubai Mall je také umístěna jedna z 38 prodejen Ladurée, kterou jsem prostě musela navštívit. Prostě zbožňuji makronky a toužila jsem ochutnat ty pravé, francouzské od Ladurée!

 I really wanted to take some pictures in Ladurée with my normal camera but I forgot the batery at home so the camera was not working. I was really upset but it did not change my extra-super mood. And why was I so happy? Because we were in Ladurée, I loved it there and the macaroons from there are perfection!!! If you have not tried yet, do it. It is really worth it and I am really looking forwards my next visit!

Těšila jsem se do Ladurée a strašně moc jsem tam chtěla fotit i mojí zrcadlovkou, ale bohužel jsem těsně před odjezdem nechala baterku na nabíječce, takže jsem sice foťák měla, ale byl mi k ničemu. Trochu mě to rozsmutnilo, ale náladu mi to rozhodně nezkazilo, protože jsme si sedli do Ladurée a jedly makronky a bylo to úžasné. Těším se na další návštěvu Ladurée, která by mohla být brzy, ale si nebude.

 Here is another view of the Ladurée restaurant. It looks even classy from outside. In the Ladurée mint bag are my macaroons that taste like heaven. If there was a nearer store, I would be there all the time! And on the last picture you can see some shopping bags. At Sephora I finally bought the NAKED palette which I am totally into!

Takhle vypadá obchod zvenku. V té Ladurée tašce mátové barvy jsou makronky, které jsem si tam koupila. Kdyby byl nějaké bližší Ladurée než v Paříži nebo Miláně, byla bych tam asi pořád. Na posledním obrázku jsou nákupní tašky z různých obchodů. Hodně jsem tam nakupovala v River Islandu a konečně jsem si pořídila NAKED paletu se stíny od Urban Decay!

 I enjoyed lying by the swimming pool, listening music and doing nothing. It gave me the energy I needed so badly. We did not miss the tour on the tallest building, Burj Khalifa. You can see a view from 124th floor!! It was really amazing. The last picture is showing my new love. I love the design and I really apperciate the size of the bag because you can give there a lot of stuff and that I need.

Většinu (dopole)dní jsem strávila jenom ležením u bazénu a nic nedělání. To mi dalo trochu energie, kterou jsem potřebovala. Také jsme si nenechali ujít výlet na nejvyšší budovu světa, Burj Khalifu, která má ai 858 metrů a výhled je opravdu skvělý. Pustí Vás do 124 patra a to bohatě stačí. Cesta nahoru výtahem trvá asi jenom minutu a půl! Poslední obrázek byl pořízený asi půl hodinu po koupi kabelky. Mám jí ráda a oceňuji její velikost. Jsem typ člověka, který s sebou tahá miliardu (nepotřebných) věcí a právě do téhle tašky se mi v pohodě vejdou.

 This set is from photos taken my last day there. I wore this outfit, including Alexander McQueen skull scarf and Topshop studded loafers. My mom got there an YSL clutch and she promied me that I can borrow it from her. When I was laying by the pool I took a picture of palm and it reminds me how lovely the whole vacation was. Dubai, I wanna visit you again now!

Tento set je z obrázků, které jsem fotila poslední den. Měla jsem na sobě tento outfit - Alexander McQueen šátek s lebkami, Topshopácké "studded" mokasíny a nové kraťasy také z Topshopu. Mamka si pořídila YSL psaníčko a slíbila mi, že si ho můžu půjčovat, protože se mi líbí! Když jsem ležela u bazénu, vyfotila jsem palmu, a teď mi to připomíná, jak svěle jsem se v Dubaji měla. Achjo, chci tam znovu a to teď!

The really last view of Dubai taken from taxi during the way on the airport. The very last photo I took somewhere in the air. The whole Dubai vacation I liked like a lot. I wanna go back there. Hope I will go somewhere soon, but I guess the nearest holiday could be in august to USA ( and I pray to come it true! ). Hope you are fine and now - back to reality, back to school :(

Poslední obrázek Dubaje, který jsem pořídila cestou taxikem na letištěm kolem půl osmé ráno. Poslední fotka je focená kdesi ve vzduchu. Podtrženo sečteno, dovolená v Dubaji se mi líbila moc. Doufám, že zase někam pojedeme. Modlím se, aby nám vyšla dovolená do USA v srpnu. A teď? Zpátky do reality a do školy :(

SHARE:

26 comments

  1. Looks like you had a great time! And so many macaroons! xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes! I really had! The macaroons were so yummy!

      Delete
  2. wow...amazing pics! that sounds like the most perfect vacation ever!! love all the pics! thanks for sharing!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gabriele, thank you! I had really amazing time there and I loved the vacation ♥

      Delete
  3. Very nice pictures! And i know how you feel! Iv gone Dubai many times and its really sad to leave it especially once you had the best time in your life!Great post!

    Imane ♥
    http://vogue-andstyle.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, yes this is exactly how I feel like! This time I was more sad than the last time when I had to leave... And when you have to go to school, then you won´t leave the city at all.

      Delete
  4. I love your photos! I wish I had the money to go crazy like this! :) x

    ReplyDelete
    Replies
    1. My family story is kinda sad. I live faraway and going to vacation means the onl time o be together with my parents.

      Delete
  5. úžasné :) škoda, že jsi nevyfotila tu sjezdovku :D ta by mě zajímala :D:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hele sjezdovka vypadá jak každá jiná. Je tam sice umělý sníh, ale je tam asi -2°C a je tam vlek i sedačková lanovka!

      Delete
  6. Jsem ráda, že sis to tam užila! :) Fotky už jsme viděla na instagramu, ale moc mě bavilo číst k nim takhle něco navíc :)
    A Baru, slib mi prosím, až budeš mít čas a náladu, že někdy uděláš post s tvými kabelkami!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji! Jsem ráda, že se fotky líbí. A post udělám na 100%. Jenom mi dneska nebylo dobře, takže jsem to udělat nemohla, ale jakmile bude víkend, těš se na post!

      Delete
  7. Všetko vyzerá veľmi krásne:) krásne fotky.... http://alexandrak-fashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. WOW i cant believe you're only 15 years old and yet you own the most amazing designer stuffs . Wish I was as rich as you :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. I saved my money for years to get THIS ;) I am not rich, I just save some money from my pocket money and scholarship ( one bag bought me my school haha )

      Delete
  9. moc ti závidím Baru :) do Dubaje se teda asi nikdy nepodívám, tak alespoň takhle, prostřednictvím tvých fotek a článků :)

    ReplyDelete
  10. Shlédla jsem všechny články co jsi psala o dubaji. Moc krásné místo! A je vidět, že jsi to tam užívala. Jinak kontaktovala jsem tě přes email :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc! ♥ Opravdu jsem si dovolenou tam užila :) A děkuji za mejl! Hned odpovím ;);)

      Delete
  11. Fotky sú super!!
    môžem sa ťa spýtať, že aké tam je teraz počasie a ako ti vyhovovalo ovzdušie? Lebo ja som sa vždy chcela ísť pozrieť do Egypta, ale príde mi také strašne špinavé. A s maminou sme si vyhladli Dubaj. Preto by ma zaujímalo, že ako je to tam, čo sa týka takýchto klimatických vecí.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji :) Nedoporučuji Ti tam jezdit v létě. V létě tam je kolem 50°C přes den a je to hrozný, ale na podzim nebo na jaře tam je přes den necelých 40°C a to je v pohodě. Když už Tě to nebaví na pláži, můžeš jít někam nakupovat nebo tam, takže to je dobrý. Rozhodně jeďde raději sem, Egypt je špinavý! :)

      Delete
  12. damn,how I miss Dubai!I think its the greatest place for shopping and having a rest at the same tima!loving your blog!!and your style,its gorgeous

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, I miss it too! It not even 4 days ago when I left it and I am totally upset about leaving the town, because when you tired of the sun, beach and sea, you can just go shopping and Dubai is shopping paradise! ♥

      Delete
  13. Great post!!!! I WANNA GO THERE SO BADLY!! <3
    btw, i really love the bags you've bought! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Michelle. Really, go there! It is a really good vacation city with a lot of to do!

      Delete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig