Friday, April 5, 2013

ONE DAY IN VIENNA


Yesterday I have spent a day in Vienna. I really love the city. I can imagine myself living there. I have already been to the capital of Austria 2 years ago, so I did not pay my attention to the sights, but mainly to the city centre. Today I would love to show to you some photos from my little trip and also tell you where to go there.

Včera jsem byla na den ve Vídni. Vídeň mám moc ráda a dokážu si představit, že bych tam bydlela. Už jsem tam byla před 2 lety, takže památky, které jsem už viděla, jsem vynechala a hlavně se pohybovala v centru. Dneska bych Vám chtěla ukázat pár fotek ze včerejška a také říct, kam jít. Hlavně to budou tipy na nákupy, ale zmíním i nějaké památky, které stojí za to vidět. 


We arrived something around 10.30 am. First we went to Kärtnerstrasse, where you can find some nice stores, as Forever 21, Zara or Steffl, where you can get designer brands (Michael Kors, Givenchy, Marc Jacobs, Valentino, etc). On the begin of the street there is Stephanplatz with a cathedral called Stephansdom which is worth seeing. On the other side of the street you can find the Oper. If you are into shopping, you can also take subway to Mariahilfestrasse, where you can find stores as well. In Vienna you can also shop at some luxury brands, for example Hermés, Louis Vuitton, Chanel or Versace. Most of them are located at Kohlmarkt near Graben. My big tip is store called "Sterngasse 4" near Kärtnerstrasse. That is a concept store selling brands like Alexander Wang, 3.1 Phillip Lim, Mulberry and even Proenza Schouler. I wanted to see there the PS11 bag, unfortunately most of the PS bags were out of stock. Another sights (I have been to 2 years ago and are worth seeing) is Prater or castle Schönbrunn. Also I recommend to try some of cafes and buy there some cake - they are really delicious! (But I am not fan of their Sacher.)

Do Vídně jsme přijeli zhruba kolem 10.30. Jako první jsme se vydali na Kärtnerstasse, kde najdete obchody jako Forever 21, Zara nebo Steffl, kde seženete designérské kousky od Michaela Korse, Marca Jacobse, Givenchy nebo Valentino. Na začátku ulice se nachází Stephansplatz s Stephansdom, který stojí za to vidět. Na konci ulice je pak vídeňská opera. Skvěle nakoupíte i na Mariahilfestrasse, která je další zámou ulicí Vídně. Co se týče luxusních značek jako Hermés, Luis Vuitton, Chanel nebo Versace, většinu z nich najdete v okolí Kohlmarktu u Grabenu. Mým tipem je obchod "Sterngasse 4", který se nachází jen pár minut pěší chůze od Kärtnerstrasse. Je to concept store, ve kterém seženete značky jako Mulberry, 3.1 Phillip Lim, Alexander Wang a dokonce i Proenzu Schouler. Chtěla jsem se tam podívat na PS11, ale bohužel byla většina kabelek od PS vyprodaná. Co se týče památek, ještě stojí za to vidět Prater nebo zámek Schönbrunn. Také doporučuji vyzkoušet 
jednu z místních kaváren - sice nejsem fanouškem Sachru, ale výběr dortů je více než velký a carrot cake, který jsem tam měla, byl božský.


About 50 kilometres away from the city is an outlet store called Parndorf. There are located outlet stores of Prada, Burberry, Michael Kors, Armani, Mango, Gucci, etc. The prices are really good and I would say almost at the same level as in the USA, which is really cool. You can get there designer stuff 30 - 70% off. The pick there was not as big as in the USA. I have been to the american outlets, so in comparison with those, was the outlet store too small, but if you have not been to USA, I think you will be surprised.

Zhruba 50 kilometrů za městem se nachází outlet Parndorf, ve kterém najdete například Pradu, Michaela Korse, Burberry, Gucci nebo Mango. Cesta tam se vyplatí, protože ceny se pohybují s 30 - 70% slevou. Samozřejmě na americké outlety tenhle nemá, ale dají se tam sehnat některé věci za cenu jako v USA a to mi přijde super.


I hope you liked this article and I hope it might help you if you are planning a trip to Vienna. If you have any questions, just ask them here in a comment, on my Formspring or you can always send me an email or a message on my facebook. I hope I will return to the city soon, because I liked the city a lot. If you have tips where to go in Vienna, definitely leave a comment here, because I would love to get to known some new places!

Tak doufám, že Vám článek třeba pomůže. Určitě bych Vídeň doporučila třeba jako výlet na víkend. Jestli máte nějaké otázky, ráda je zodpovím buď tady, na mém Formspring, v emailu nebo na mém facebooku. Doufám, že se do Vídně zase brzy podívám. Pokud máte sami nějaké zkušenosti nebo tipy, co se Vídně týče, budu ráda, když se podělíte - vždycky ráda objevuji nová místa, kam se podívat. :)


SHARE:

24 comments

  1. Tam bych se jednou chtěla podívat :)

    ReplyDelete
  2. Super! Chystam se tam za 2 tydny, tak tohle se mi hodi :-)

    ReplyDelete
  3. teď jsem tam byla minulý víkend a zoufale jsem hledala nějaké cupcake! odkud jsou tyhle ?:-)jinak mě zaujal převážně obrovský Cos! takový výběr jsem zatím v žádném jiném neviděla
    xx

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Viděla jsem je v kavárně Gestner na Kärtnerstrasse pár kroků od Forever 21 :) kromě jich tam také měli jiné dorty a makronky :)

      Delete
    2. Ahoj,
      kdyby si mela zajem dat si cupcakek i u nas v ČR v Praze doporučuji: http://barafarkasova.wix.com/cupcakewonderland delaji je dokonale:)

      Delete
  4. You're beautiful! You're my style inspiration! :)
    http://laurabrowniee.blogspot.it

    ReplyDelete
  5. Those cupcakes!! The city is gorgeous


    itslilylocket.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. tak s tímhle článkem jsi mě potěšila, do Vídně se s mamkou v létě chystáme na nákupy a samozřejmě taky po památkách, Vídeň je úžasné město!

    ReplyDelete
  7. Někdy koncem léta/začátkem podzimu se tam chystám :)

    ReplyDelete
  8. This city has made my "where to go next" list haha Great post!

    http://www.stefanystrange.com/

    ReplyDelete
  9. Doufám, že bude newin článek...určitě jsi neodjela s prázdnou :)

    ReplyDelete
  10. Do Vídně bych se chtěla podívat, hlavně kvůli Forever 21 :D Už nějakou dobu se snažím rodiče přemluvit, tak snad se mi to třeba o prázdninách podaří :)

    ReplyDelete
  11. Vídeň jsem taky navštívila, takže musím říct, že je krásná, což je z tvých fotek vidět:). Taky bych se chtěla podívat do Forever21, zatím se to nepovedlo. Mrkvový dort je nejlepší dort:)!

    ReplyDelete
  12. nice impressions, the cupcakes look so delicious and your look is great! so jealous of your balenciaga bag :p

    ReplyDelete
  13. Viedeň je úžasná, vždy keď tam idem, objavím niečo nové!

    http://yn-spire.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  14. Zatím jsem tam byla akorát o Vánocích a tento rok do Vídně jedeme se školou. Moc se těším. Máme v plánu jít do Albertiny a pak i do Pratru. :)
    musliwithmilk.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Miluju Vídeň:) krásné fotky!

    ReplyDelete
  16. milujem Viedeň, milujem Forever 21, miluje Parndrof!
    na všetkých týchto troch miestach som bola, i keď len párkrát a samozrejme, že v Parndorfe som si nekúpila nič z tých značiek ako preferuješ ty, ale aj tak som si to tam užila! hlavne tú 0,5 litrovú vodu za 2,50€ :D :D :D
    inak myslím, že si napísala super tie tipy!

    PS: v Parndrofe som bola v sobotu, stále rekonštruujú Mango? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nene, Mango už bylo otevřené, ale nic tam neměli :D

      Delete
    2. to si robíš srandu!!! :D ja som s anaň tešili a oni mi toto spravia bože prečo!!! :D

      Delete
  17. Whenever I'm on vacation at the "Neusiedler See" (the wine there is really amazing), which is about 40 km from Parndorf, I visit the outlet center and of course Vienna. Both places are really great.

    ReplyDelete
  18. Já naprosto Vídeň miluju ! Byla jsem tam už 3x a pořád se tam těším jak malá holčička v květnu jedu zas ♥ Nákupy na Kartnerstrasse jsou vždy nejlepší :)

    ReplyDelete
  19. Jsi krásná cestovatelka :)

    ReplyDelete
  20. From all of the cities I have been to, Vienna is my favorite one! Beautiful photos!
    Dolly
    Unicorns, Heels and American Dreams

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig