Friday, June 6, 2014

MY RESTAURANT TIPS


I like eating outside of my house, discovering new places where to eat at and just hang out with my friends. In Prague, I have a couple of favorite places that I love to eat at. Time after time some of you ask me, where to go in Prague, so I'd thought it might be helpful to show you my favorite restaurants and cafes in one article.

Ráda chodím na jídlo do restaurací, objevuji nová místa  na jídlo, kde můžu posedět a vím, že se dobře najím. V Praze už mám několik oblíbených míst, kde mě můžete potkat. Jelikož se mě čas od času zeptáte, kam v Praze zajít na jídlo, rozhodla jsem se Vám ukázat moje oblíbené restaurace a kavárny v jednom článku.


1. Cafe Cafe


Rytířská 10, Praha 1

 Cafe Cafe is one of my favorites. It's located in the city centre, just a couple of minutes away from the heart of Prague. I love their food, especially their salad with prawn and sesame! 

Cafe Cafe je jedním z mých nejoblíbenějších míst. Leží nedaleko Václavského náměstí, kde se často pohybuji a proto mi přijde Cafe Cafe jako skvělá volba. Jejich jídla jsou opravdu vynikající - doporučit mohu salát s krevetami a sezamem. Také i přijde super, že si u většiny porcí můžete zvolit mezi menší a větší.

2. Bakeshop 


Kozí 1, Praha 1

This is place was a recommendation from my roommate. And she was right, when she told me "They have the best cakes ever". I am personally not a big fan of their coffee (especially as a soy milk drinker which they don't offer), however their cakes taste like heaven, so that makes all up. Their carrot cake is simply the best I have ever eaten. They also offer "regular" foods, such as salad, soups or baguettes.

Bakeshop mi doporučila moje spolubydlící, která ho popsala jako "místo, kde mají snad ty nejlepší cupcaky". A nemýlila se. Jejich nabídka dortů je široká a všechny chutnají naprosto bezkoonkurečně. Miluju jejich mrkový dort, který je snad ten nejleopší, co jsem kdy jedla. Osobně nejsem fanouškem kávy, kterou v Bakeshopu podávají (hlavně jako člověk, co pije sojové mléko, které nepodávají), ale musím říct, že jejich dorty tenhle háček vynahradí. Kromě sladkého v Bakeshopu mají i slanou nabídku, např.: různé polévky a saláty.

3. Cafe Louvre


Národní 22, Praha 1 

Cafe Louvre is a classic place, one of my favorites as well. I usually just go to grab a drink there, mainly a homemade lemonade with ginger. I think that Cafe Louvre is also a very good "breakfast" place - I love their pancakes!

Cafe Louvre je klasika, kterou znají skoro všichni. Většinou do Cafe Louvre chodím spíš na drinky než na jídlo, hlavně na domácí limonádu. Cafe Louvre je pro mě spíš snídaňová kavárna - a jejich lívance mohu jen doporučit!

4. Sushi Tam Da


Perunová 13, Praha 3

When I was shooting with Kamila for the second time I guess, she took me to this old-fashioned, tiny restaurant. The place is really cheap and honestly? Their sushi is one of the best ones (and trust me, I ate a lot of sushi in different countries all over the world). Their ingredients are really fresh and if you are looking for a delicious japanese restaurant, Tam Da is the best choice!

Když jsme spolu s Kamčou fotily asi podruhé, po focení mě vzala na sushi do Sushi Tam Da na Vinohradech. Jedná se o starší, ne moc velkou restauraci, ale upřímně? Jejich sushi je jedno z těch nejlepších, které jsem kdy jedla (a věřte mi, že jsem už pár japonských restaurací navštívila). Také jsem byla překvapená cenově, Tam Da je opravdu levná proti klasickým sushi barům, které najdete v centru. Takže pokud hledáte nějakou japonskou restauraci, určitě zkuste Tam Du.

5. Grosseto Marina


Alšovo nábřeží, Praha 1

I also have to mention Grosetto Maria, a boat with the best view and delicious italian food. This place doesn't belong to the cheapest ones, but the atmosphere of the restaurant is really amazing and the food is delicious, so I think that Grosetto Marina is a perfect "dinner-for-two" place.

Také nesmím zapomenout na Grosetto Marina, restaraci na lodi s opravdu úžasným výhledem na Vltavu a Pražský hrad. Jedná se o trochu dražší místo, ale atmosféra restaurace je opravdu jedinečná a jejich italské speciality jsou pro mě top.

6. Cafe Pavlina


Slovanský Dům, Na Příkopě 22, Praha 1

This is another place I go to eat at when I am in the city centre. I have discovered this place randomly, yet it is one of the place where I eat at the most. I usually go for a salad with goat cheese, which tastes really good and a glass of rose wine. Another place in the centre I can recommend.

Dalším místem, kam chodím na jídlo v centru, je Cafe Pavlina. Tohle místo jsem objevila náhodou, když jsem chodila ke kadeřnici a momentálně mě tam můžete vidět poměrně často. Většinou si dávám salát s kozím sýrem, piniovými oříšky a sušenými rajčaty a domácí zázvorovou limonádu. Pokud jste v centru a nevíte kam na jídlo, Cafe Pavlina určitě za vyzkoušení stojí.

7. Starbucks


Yes, I am a Starbucks-addict and I know that. Why? Because I get soy milk latte, because there is free wifi and because I always find a table to sit at and write on my blog. 

Ano, přiznávám to - jsem jedna z pravidelných zákaznic Starbucksu. Proč? Ano, vím, že se dá káva koupit i jinde než v americkém řetězci skoro na každém rohu, ale Starbucks mi vyhovuje tím, že nabízí sojové mléko, takže se nemusím bát toho, že mi u pokladny řeknou, že sojové mléko nemají. Kromě toho je to záruka free wifi a skoro vždy volného místa.

So,  I hope you liked my food tips and I would love to hear whether you know some of the places (and what you think of them) or if you have any favorite restaurants yourself, because as I said - I love discovering new places and some tips are welcome :)

Tak doufám, že se Vám článek líbil a že jsem třeba někoho inspirovala, kam na jídlo. Pokud nějaké z míst znáte, budu ráda, když mi napíšete co si o něm myslíte Vy a také budu ráda, když mi dáte vědět, kam rádi chodíte Vy, protože ráda vykouším nějaká nová místa :)


SHARE:

23 comments

  1. Super článek! Láká mě asi nejvíc Bakeshop, cupcaky-to je moje ♥ V Grossetu Marina mají bezkonkurenční suflé, doporučuji:)
    perko101.blogspot.cz

    ReplyDelete
  2. cenné tipy :) ty saláty vypadjí skvěle ! a musím říct, že tvůj názor na Starbucks chápu - nejsem moc milovník ani znalec kafe ale když už nějaké chci, musí mi chutnat. A fakt, že na mě nikdo nekouká jako na idiota, že chci nízkotučné mlíko nebo něco navíc to je příjemná změna :)

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  3. Báro, všimla jsem si toho už loni na tvých fotkách: ty piješ od šestnácti let alkohol?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano piju, jelikož jsem v Německu, kde se na mě vztahují německé zákony, takže určité nápoje můžu pít už od 16 :)

      Delete
    2. Myslím, že málokdo dnes čeká na to, až mu bude 18.

      Delete
    3. německý zákony se na tebe vztahujou jenom v Německu, ty dylinko.

      Delete
    4. Anonyme, drž hubu! :) Miluju, jak se v zemi, kde potkávám děti 11-15let opilé a nikdo nic neřekne, rejpe zrovna do Báry, jen protože máte nějaké komplexy či co...

      Delete
    5. Holky, uklidněte se, to, že se někdo na něco zeptá nebo se k něčemu vyjádří přece neznamená, že Báru napadá.
      Co je, Báro, v Německu od 16 povolené? Předpokládám pivo a i nějaké nízkoalkoholické koktejly?

      Delete
    6. Dogii, ty drž hubu. co dělá je prostě nezákonný ať je to co je to a ještě to tady vystavuje. to, že to dělá i někdo jinej je dost debilní argument, asi jako ty.

      Delete
  4. fotka z cafe louvre je ve skutecnosti mamacoffee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem ale nikde nepsala, že ta fotka je z Louvru :D Opravdu si vždycky všechno nefotim :) :)

      Delete
    2. A mamacoffee zrovna považuji za skvělý podnik, rozhodně lepší než ty kavárenské, které jsi jmenovala :)

      Delete
  5. Nic proti tobě, ty za to, nemůžeš, ale kdo respektive CO sedí vždycky v Cafe-Cafe, dětičky se zlatými kartami od rodičů, přítelkyně bohatých frajerů nejlépe modelky, které se přistěhovaly odněkud z Dlouhé Lhoty a po vylepšení kabelkou a blyštivými kameny povýšily do zlatého světa ve velkoměstě, nebo frajeři, kteří jsou egem minimálně členy představenstva mezinárodní firmy, jezdí v drahé káře, ale vrací se do ušmudlaného paneláku nebo po večeru auto vrátí pěkně tatínkovi do garáže. Mám ráda restaurace, které jsou skvělé, na nic si nikdo nehraje a obslouží všechny bez opovrhujících pohledů a vstupem není nahoněné EGO nebo outfit s viditelnými logy jako je LV, MK, DNKY atd...Prostě pohodové restaurace, které nejsou zajímavé jen svým názvem a osazenstvem, ale i tím, jak se tam vaří a jak dobrá atmosféra tam panuje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I přesto, že s tím osazenstvem v Cafe cafe, ale i v musice hned vedle máš pravdu, nestalo se mi, že by na mě obsluha byla protivná (teda jednou, ale to jsem vyřídila jedním e-mailem vedoucímu).

      Jinak k těm kavarnám, docela mě fakt mrzí, že asi dbáš na kvalitní jídlo, kosmetické přípravky, dopňky a pak jdeš do Starbucksu :D Neříkám, že na letišti si ho taky nedám nebo v NY, ale v Praze? V praze, kde je takový kavárenský boom? Jestli ti jde o sójové mléko, tak tady máš ode mě pár tipů na supr kávu, kde ti dají i sójové mléko - Můj šálek kávy nebo v centru Ema Espresso bar. Pak dále milión kaváren na Vinohradech, ale nevím, zda se tam pohybuješ. :)

      Delete
    2. Martino, ty jsi fakt pako :D

      Delete
    3. Martina má bohužel pravdu :-(

      Delete
  6. Super článek :))) Škoda, že nebydlím v Praze no :D hned bych to taky prošla :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  7. Úžasné tipy. Určite aspoň do pár z nich zavítam :)

    ReplyDelete
  8. většinu neznám,ale lívance z Louvru jsou bezkonkurenční <3

    ReplyDelete
  9. Tak jsem čekala nějaké zajímavé tipy a ono jen profláknuté podniky, které navíc ve většině případů za moc nestojí (i když jsou hodně předražené) :-(
    Musím říct, že jsem byla velmi zklamaná jak Cafe Cafe (že je IN neznamená, že je dobré...), tak Cafe Pavlína (čekali jsme jen na menu 20 minut, pak dalších 20 na vodu a jídlo nosili postupně, o všechno jsme si museli říkat...), stejně tak Louvre - příšerně pomalá, nemilá obsluha (v restaurační části mám mnohem lepší zkušenost), nikdo si tam člověka nevšímá...
    Pochválit ale musím Grosseto, kde jsem ale byla už snad před 2 lety (snad se nezhoršili, jak tomu obvykle bývá...). Nicméně jídlo a výhled je tam super.
    A nejlepší sushi v Praze je UpGrade kousek od hlaváku.
    Starbucks to bohužel vždy jistí, tam se člověk aspoň nezklame a dostane vždy stejnou kvalitu i úsměv od personálu :-)

    ReplyDelete
  10. Dalo se to čekat - profláknuté podniky, kam chodí každý.... To je jako s Bářiným šatníkem. Stylové a in, ale rozhodně ne kreativní a originální..

    ReplyDelete
  11. Videla jsem u tebe na instagramu fotky z Bakeshopu, tak jsem se tam pri posledni navsteve prahy zastavila a bylo to fajn :) akorat je to docela malinke, a neni tam moc mista na posezeni.. Docela jsi me nalakala na Cafe Cafe, jen teda jak tady ctu ty komenty k obsluze apod, tak nevim :D nechci si pripadat nejak "nevitane" :)

    ReplyDelete
  12. Všechno to vypadá fantasticky..ale v Praze bohužel nebydlím :/

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig