Monday, March 23, 2015

A DAY OF A FASHION WEEK

unnamed

A lot of you have been curious about my Milan Fashion Week. To lighten you in, today I would like to show to you how a day of a Fashion Week looks like. Attending fashion shows and being street style shot feels amazing, however it is stressful too. Stressful a lot. Everything has to look perfect, from head to toe. Not only outfit plays an important role, but also make-up is really important. I am lucky I had the make-up by Maybelline with me, that helped me to look fresh the whole day. So how does the day look like?

Koncem února jsem letěla do Milána, kde byly představované kolekce na pozdim/zimu 2015. Jelikož se mě hodně z Vás na Fashion Week ptalo, chtěla bych Vám ukázat, jak takový "fashion weekový" den vypadá. Ikdyž se to nezdá, chodit na přehlídky je poměrně stresující. Většinou nejsou na jednom místě, takže přejíždíte z místa na místa a mezitím se musíte stihnout převléknout a upravit. Navíc všechno musí vypadat perfektně - jak outfit, tak make-up. V Miláně jsem používala nový make-up od Maybelline, díky kterému jsem se cítila pořád svěže a stres na mě nebyl znát. 5 z Vás ho budou moct otestovat na vlatsní kůži. Stačí mi napsat, jak vypadá Váš stresující den a 5 nejoriginálších komentářů odměním právě tímto make-upem
Takže jak takový den vypadá?


7:00 - Waking up + make-up

DSC_0617 (1) DSC_0642

When attending Fashion Week, I have to wake up early in order to manage all shows and showrooms. One of the most important things during Fashion Week is make-up. Everyone wants to look at his/hers best. During the Fashion Week I used the "Better Skin" make-up by Maybelline, which looks super natural and also keeps the skin fresh during the whole day.

Většinou mám na Fashion Weeku nabitý program, takže musím vstávat celkem brzo, abych všechno stihla. Jak už jsem psala, make-up je na Fashion Weeku důležitý. Všichni chtějí vypadat nejlépe a tak hraje make-up důležitou roli. Během Fashion Weeku jsem používala make-up "Better Skin" od Maybelline. Musím říct, že mě opravdu překvapil, působí přirozeně a během dne jsem ho musela jen párkrát přepudrovat.

mama

8:00 - Showroom

DSC_0709

Mostly my day started with picking up outfits for the day at the showroom. The good thing is that showroom of my brand was in the city centre, so we had a big pick of cafes where could go afterwards.

Jako první jsem měla většinou návštěvu showroomu, kde jsem si vyzvedla outfity na daný den. Většina showroomů je naštěstí v centru, kde i plno snídaňových kaváren.

8:45 - Breakfast

DSC_0210

Breakfast is the most important meal of the day for me. I would die without grabbing a meal in the morning. With a lot of coffee, of course. During the breakfast I also check my emails, answer your questions and scroll Instagram.

Svůj den bych nepřežila bez snídaně a samozřejmě kávy. Během snídaně a ráno obecně odpovídám na emaily, případně Vaše dotazy a samozřejmě také nezapomenu zkontrolovat facebookovou stránku blogu a Instagram.

DSC_0225 DSC_0221

10:00 - Outfit shooting 

DSC_0462

As much as I would like to keep you informed about all my outfits, I am unfortunately not able to show you each Fashion Week outfit I wore. I decided to show you at least one outfit from each day. Mostly we took the picture in the morning or around noon, when we had some time left before the shows.

Ráda bych Vám ukázala všechny fashion weekové outfity, které jsem měla na sobě, ale bohužel jsem tolikrát během dne fotit nestíhala. Proto jsem se rozhodla ukázat Vám vždy alespoň 1 outfit z každého dne. Fotili jsme hlavně dopoledne, když jsme měli před přehlídkou čas.

DSC_0366 (2)


11:00 - Way to show

DSC_0648

Some shows started early in the noon, mine were however around 11/11:30 am first. In my bag I mostly had my make-up, but as said before, I didn't need it much during the day with some cosmetics, my Iphone and camera.

Přehlídky někdy začínaly už ráno. Já první měla vždycky kolem 11/11:30. S sebou na přehlídku jsem měla jsem měla make-up (který jsem ale potřebovala upravit jen vyjímečně), pudr, rtěnku, Iphone, kamerku a foťák.

11:30 - First show

DSC_0047

The first show of the day was Just Cavalli. I was lucky that I could experience the whole show from the front row, which allowed me to see the clothes from very close and also I could take some pictures for you.

První přehlídka na programu byla Just Cavalli. Měla jsem štěstí, že jsem seděla ve "front row", odkud jsem měla skvělý výhled na všechny modely a také jsem mohla fotit hodně fotek jak na blog (mohli jste vidět v článku o Miláně), tak na Instagram.

13:00 - Lunch time

DSC_0595

Sometimes it's very hard to find some time left for lunch. I am a person, who would be nervous hungry, so I always tried to manage my time, so that I could gab some food. I am a big Ladurée fan, so we grabbed there some salad and of course, macaroons to go!

Někdy je během Fashion Weeku těžké si najít čas na oběd. Já jsem zvyklá jíst několikrát denně, takže jsem se snažila si den naplánovat tak, abych si něj čas našla. Párkrát jsme byli v mém oblíbeném Ladurée na salátu a samozřejmě i na makronkách "to go". 

DSC_0623

14:15 - Little shopping

DSC_0561

One thing great about Fashion Weeks is that they're in the most fashionable cities with a lot of stores. No matter if Milan, Paris, New York or London, you'll find a big pick of stores in each of cities mentioned. When traveling, I always bring a little something with me from the city I was.

Fashion Weeky se vždycky odehrávají v "městech módy" - v New Yorku, Londýně, Paříži i Miláně je nespočet obchodů. Vžycky, když někam cestuji, si chci přivézst něco domů - tentokrát to byly náušnice od Diora.

DSC_0558

16:00 - Outfit change

DSC_0714


Before the second show of the day, I have to change my outfit. Either I went back to our hotel or I changed in the car before the show.

Před další přehlídku jsem se převlékla do druhého outfitu, který jsem si vyzvedla ráno v showroomu. Pokud jsem měla čas, převlékla jsem se v našem hotelu. Když jsem spěchala, musela jsem to zvládnout v autě.

16:30 - Way to the show, make-up check

DSC_0773 DSC_0868

And of course I also checked my make-up, powdered it a little and went for a brighter lipstick. I also checked my Instagram, added some photos eventually and used my "to-go" charger.

Na cestě na přehlídku jsem také zkontrovala make-up, jen ho přepudrovala a tentokrát zvolila světlejší rtěnku. V autě jsem si také dobíjela telefon, aby mi vydržel celou přehlídku, kontrolovala Instagram a případně tam i přidávala i fotky.

DSC_0799

17:00 - Second show

cosmo1

The last, but not least, show was Roberto Cavalli in the afternoon. A lot of beatiful dresses, bold colours and romantic styles. I guess I don't have to say more. Roberto Cavalli was simply unforgettable!

Moje další přehlídka byla přímo Roberto Cavalli. I na ní jsem měla příležitost sedět v první řadě, takže jsem měla úžasný výhled na všechny krásné šaty. Ani snad nemuísm dodávat, že celá show byla nezapomenutelná.

18:00 - Being street style shot

unnamed

One of the many reasons I love Fashion Weeks is streetstyle. You'll never see so many perfect-dressed people in one place. Me myself was streetstyle-shot several times, which felt really amazing!

Jedna z věcí, kterou na Fashion Weekách miluju, je streetstyle. Nikde jinde nepotkáte tolik dobře oblečených lidí najednou. Sama jsem byla po přehlídce několikrát vyfocená.

19:30 - Dinner time

2reio0m

After a stressful I just wanted to sit down for a moment, enjoy the dinner a simply relax for a while. There were many amazing restaurants in Milan. Most of the time I went for a salad, just like in the photo above!

Večer, po náročném dni, jsme si šli někam na večeři a chvíli "relaxovali". V Miláně je spousta skvělých restauarcí a o italském jídle ani nemluvě. Tak doufám, že se Vám článek líbil. Připomínám, že soutěžit můžete až do 5.4. Výherci budou vybráni a oznámeni na facebookové stránce blogu - tady. Tak Vám všem přeji hodně štěstí a těším se na Vaše komentáře!

SHARE:

45 comments

  1. Tak nejsem jediná, komu moc nedrží ta ozdobná gumička :D
    Jinak závidím, atmosféra musela být úžasná:)

    ReplyDelete
  2. Tak to je naprosto perfektní! Tenhle článek se ti opravdu moc povedl, krásné fotky. :)
    Dobroty od A

    ReplyDelete
  3. So perfect! I wish I had a day like that! You're living the dream <3
    Love Lynda
    http://fashion-petite.blogspot.de/

    ReplyDelete
  4. amazing post! i really liked to read it :) you look wonderful :)
    kati♥

    http://www.katiys.com

    ReplyDelete
  5. Perfektne naplanovany den. Co jineho dodat, kdyz vse bezi vse jak ma a ty vypadas skvele. Jinak tu prehlidku Roberto Cavalli zavidim. Chci se jen zeptat, kdo je ta holka uprostred na predposledni fotce uprosted?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nicoletta z http://www.scentofobsession.com/ :)

      Delete
  6. Hodně nabitý program..trochu mi to přípomnělo moji účast na Pražském fashion week(endu) z minulého září =))

    Michael
    www.ontheleaf.net

    ReplyDelete
  7. Moc pěkné fotky, všechno hezky naplánované, ale po takovém dnu bych večer přišla domů a asi bych hned usla, musí to být strašně vyčerpávající.

    ReplyDelete
  8. Nabity program, ale super, zni to zajimave:)

    www.bridgeofmemories.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Tenhle článek se mi moc líbil, zase nějak jinak proniknout do zákulisí :)

    Lucieswlife

    ReplyDelete
  10. Naprosto báječnej článek, Baru! Krásný fotky a hrozně se mi líbí ten outfit, co jste nestihly nafotit <3 moc ti to sluší a je to fakt super zákulisní okénko pro nás, co se na takovou událost nedostanou :)

    ReplyDelete
  11. musel to byť naozaj super zážitok, ale ten stres, to by nebolo nič pre mňa :) radšej si to užiť v kľude, ako sa niekam stále náhliť.

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  12. Super článek, jednou bych taky chtěla takový fashion week zažít :) stresující den? ten mám teď skoro pořád, blíží se mi maturita a je to peklo teda :D snažím se dělat všechno poctivě a nic nevynechat i když to je třeba předmět, který mě nezajímá..nechci mít špatné známky :D do toho se snažím číst, protože bez knížek nedám ani ránu a už dlouhou dobu si plánuji založení youtube kanálu, ale díky škole na to nemám absolutně čas :( obdivuji některé lidi, kteří dokážou stíhat obrovskou spoustu věcí :)

    ReplyDelete
  13. Úžasný článek!:) To musí být hodně velký zážitek být na fashion week. Jinak pro mě stresující den je když nám ve škole na jeden den zadají všichni učitelé testy >_< A pak když do toho přijdou ještě nějaké hádky s rodiči to je ještě lepší :D

    ReplyDelete
  14. Je to videt,ze sis to uzila..Muj stresujici den zacina,kdyz nastanou neplanovane veci :D

    ReplyDelete
  15. krasny clanek, nausnice od Dior zavidim, jsou krasne- jednoduche a vkusne :) a nejvic se mi libi asi to ruzove sako spolu s glitrovanymi slip-ony, nadhera :)

    ClaudiasNewLife

    ReplyDelete
  16. Jeee super krasne Barborka ... V Milane som bola, je to tam nadherne ... :-) Pre mna stresujuci den zacina ked si nieco s priatelom naplanujeme a vzdy nam nase plany prekazi alebo pomiesa nasa yorksirka ... A zacina nam "blaznivy" :-) den ... plny lietania, staleho hladania kde zase co schovala /ked to potrebujeme/ !!! Ale aspon, ze je sranda ... :-)
    sylviavonbeauty

    ReplyDelete
  17. Jeee super krasne Barborka ... V Milane som bola, je to tam nadherne ... :-) Pre mna stresujuci den zacina ked si nieco s priatelom naplanujeme a vzdy nam nase plany prekazi alebo pomiesa nasa yorksirka ... A zacina nam "blaznivy" :-) den ... plny lietania, staleho hladania kde zase co schovala /ked to potrebujeme/ !!! Ale aspon, ze je sranda ... :-)
    sylviavonbeauty

    ReplyDelete
  18. Chápu, že každá solidnější spolupráce je vítaná a " kšeft je kšeft", ale ta propagace drogerkové značky ( navíc ještě z te nejlevnější kosmetiky, co v drogerce je :-) v Tvém podání vůbec nepůsobí věrohodně, co pak to v Maybelline nevidí?

    Kdo jim dělá marketing?

    Ty máš přece ve své kabelce ( YSL M. Kors atak kabelce :-) vždy rtěnku od YSL, žádnou drogerkovou rtěnku za pár desetikorun

    V Maybelline at osloví jinou blogerku a Ty se snaž o " lepší" spolupráci, však ono to přijde :-)

    ReplyDelete
  19. I really enjoyed to read this post! :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. Můj nabitý den? Ráno vstávám s čajem u pusy. Běžím ven pustit na pastvukozy a koně. Bez pořádného makeupu nevyjdu z domu prptže ve škole jsem na to zvyklá. Když přijdu ze školy tak si dám obvykle pauzu. A pak už zase běžím ven nakrmit a trénovat mé zvířecí mazlíčky. Věcem už na sleduje konečně vana a s ní i odlíčení. Nejle psi pocit je když se jdete odlíčit a vypadáte stejně jako ráno po čerstnvém nalíčení :)

    ReplyDelete
  21. Jakou používáš rtěnku? Má moc pěkný odstín. :)

    ReplyDelete
  22. Chtělo by to možná trochu víc osobních postřehů a trochu míň reklamy na Maybelline, že sis make-up jen přepudrovávala, bohatě stačilo zmínit jednou. Jinak já mám nabitý a lehce stresující dny v konečným důsledku nejraději, jedině tak mám pocit, že ten čas za něco stál a že jsem zvládla maximum. Ráda vstávám brzo, protože jsou potom dny neuvěřitelně dlouhý a vejde se do nich spousta různých aktivit. A jak ten stres zvládat? Rozhodně považuju za lepší si najít chvíli na cvičení, dobrou kávu, nebo si něco zajímavýho přečíst, než to napravovat make-upem :)

    ReplyDelete
  23. Vypadá to na opravdu nabitý den, ikdyž atmosféru fashion weeku musí být prostě skvělá :). A jak vypadá můj stresující den? Já se v první řadě snažím stresu vyhýbat a většinou se mi to daří, ale občas mám taky pořádně hektické dny. Například když musím dělat nějakou práci do školy a věnovat se tomu naplno, ale najednou musím někam odběhnout a vyřídit něco .. To už je pak i to líčení ve stresu :D

    ReplyDelete
  24. Thank you for sharing about the fashion week with so many details! Most of bloggers show the perfect side of how they look, you show not only the pretty side but the honest! You look stunning! And I like the way you write all your posts! Wish one day I could attend some of the fashion shows! ^_^

    ReplyDelete
  25. Dobré ránko :) takže můj hektický den začíná už v 5 hodin, kdy vstávám do práce, následuje každodenní půl až třičtvrtě hodinka příprav mého zevnějšku, která zahrnuje samozřejmě čištění zubů, péče o pleť, líčení - momentálně používám 24h CONTROL* MAKE-UP od Dermacolu, pudr AffiniMat od Maybelline, odstín tvářenky podle nálady a outfitu, na oči stíny ze Sleek paletky I Divine- AU NATUREL, černé linky od Maybelline a stejně tak i řasenku Volum' Express Rocket Mascara, která je skvělá :) a své krášlení končím úpravou vlasů, nejčastěji jejich vyžehlením :) většinou je nosím jen tak rozpuštěné...následuje cesta do práce, která mi zabere autem cca půl hoďky :) to už ale zpravidla bývám netrpělivá a těším se na ranní kávu a samozřejmě snídani :) v práci se mi střídají hektické dny s klidnými, pracuji v kanceláři jako soudní zapisovatelka a rejstříková vedoucí :) dopoledne se přehoupne v oběd a odpolední část dne uplyne mrknutím oka :) po práci mě většinou čeká nákup potravin na přípravu večeře a cesta zpět domů..po příjezdu domů něco málo poklidím, vyvenčím psíka, nakrmím tátovo daňky (které máme za domem na zahradě), spíš jím hodím jen nějaké jablíčko, mrkev :D :) doma zkouknu na internetu nějaké oblíbené youtuberky, s přítelem si dáme večeři, mrknem na seriál jako Teorie velkého třesku, The walking dead či jiné a jdem chrupkat :) Toto je můj klasicky hektický den :) jindy si toho naplánuji mnohem mnohem víc, ale to pak už vůbec nestíhám, někde se zaseknu, zapovídám a je to :D :) jsem hrozná :D
    po tomto make-upu od Maybelline jsem už párkrát pokukovala, ale neměla jsem příležitost si jej koupit či vyzkoušet :) takže bych za výhru byla moc moc ráda :) ještě nikdy jsem žádnou kosmetickou soutěž (ani jinou) nevyhrála :) přeju krásný den, ahoj Veru
    můj email pro kontakt: veru.zamrzlova@seznam.cz

    ReplyDelete
  26. Super článek a ještě víc super fotky, doslova rudnu závistí :) Můj hektický den začíná už v 5 ráno, kdy vstávám na vlak, protože dojíždím dááleko na konzervatoř. Rychle nahodím make-up, který musí být dokonalý, aby vydržel celý den. Škola je sama o sobě dost vyčerpávající a hektická, takže popis toho bych vynechala. Každopádně, když po hodinové cestě vlakem přijedu zase domů, nemám chuť ani čas upravovat make-up a nejraději mířím někam ven s kamarády/psem/zaběhat si. Potom povečeřím a padám únavou do pelechu :)

    ReplyDelete
  27. Zdravím, pokud bych měla popsat ten nejhektičtější den v týdnu, bylo by to úterý. Tak začněme.
    Jelikož má škola začíná dřív než školy okolní, musím vstávat nejdříve o půl šesté abych všechno stihla. Jenomže já jsem typ člověka, který má v 22.00 ještě plno energie, to znamená, že usnu kolem půlnoci nebo jedné ráno, takže vstávání nemám moc v oblibě. Obvykle se vyškrábu z postele kolem šesté, už teď musím spěchat. Udělám si osobní hygienu, nasnídám se a mířím ke svému kosmetickému stolku. Je 6.15 a jedním okem koukám do zrcadla a druhým sleduji hodiny, takže můj makeup někdy nedopadne nejlépe. Na vybírání outfitu moc času nemám, takže popadnu něco, co mé unavené oči spatří jako první, hodím to na sebe, taška do ruky a rychlou chůzí jdu v 6.45 na autobus. Celý den jsem ve škole - zkoušení, test, test, zkoušení, test - myslím, že to asi všichni známe. Ve 14.30 mi začíná hodina klavíru a věřte mi, i tam se člověk někdy zapotí. Po konci klavírní hodiny UTÍKÁM na autobus, kterým jedu na trénink. Jsme sportovně založená, ale to neznamená, že nemohu vypadat dobře. Na tréninku se honím, protože se chci zlepšovat v tom, co dělám, takže se pořádně zpotím. Když přijdu (se připlazím) domů, můj makeup jakoby se vypařil, takže můžu s čistým svědomím zabořit hlavu do polštáře. Je 19.00 a já se už půlhodiny válím v posteli. Pak musím všechno dělat pod tlakem - škola, večeře, hygiena. Jak už jsem psala, nerada brzo vstávám, to znamená, že se v poslední době snažím rychle dostat do postele. Ve 22.00 už obvykle ležím a čtu si. Vynechala jsem spoustu dalších věcí, ale to bych tu byla asi do rána. Všimli jste si, že jsem nezmínila žádný čas u notebooku na sociálních sítích apod.? Jen málokteré úterý se stane, že mám čas i na tento druh koníčku. Dnes, shodou náhod, takové úterý je a já jsem ráda, že jsem ho využila k této soutěži. Doufám, že jste to dočetli až do konce, protože už to píšu podruhé, tak doufám že ne nadarmo :-D Toto byl můj klasický hektický den. Zde přikládám svůj e-mail: danielasuranova@seznam.cz :-) Užijte si zbytek večera :-)

    ReplyDelete
  28. check out my blog http://highheelpoodl.blogspot.com/ :)

    ReplyDelete
  29. This is such a cool post!
    It was really interesting reading about your Fashion Week experience.

    xx Julia

    http://www.followthefashionrookie.blogspot.de/

    ReplyDelete
  30. Zdravím!
    Na tenhle web/blog jsem narazila úplně náhodou, ale jsem zato ráda! :) Máš strašně krásnej blog a super články :)
    Můj hektický den vypadá asi nějak takhle, i když je každý něčím jiný.
    Jako první ráno vstanu, někdy kolem 6:00 hodiny. Chvilku mi trvá se vyhrabat z postele, ale nakonec nějak vždycky vylezu :D Jako první se obleču- klasické džíny, nějakej svetřík nebo tričko a jdu do koupelny, kde si vyčistím zuby, umyju obličej, namažu krémem no prostře ranní higyena :D A pak už muje nejoblíbenější ranní část- make-up :D Většinou celkem spěchám, takže je to jen trocha make-upu, pudr, řasenka, dokreslit trošku obočí + EOS, tvářenka a je to. Ještě samozdřejmě parfém a pročesání vlasů. Bohužel ráno fakt nemám čas na snídani, i když bych chtěla... :/ Takže honem letím do školy. Tam jsem většinou tak do 12:30 - 13:00, pak (jelikož jsem jako den vybrala pondělí, pro mě nejvíce hektický den :D ) přijdu domů a jedu na hodinu klavíru. Přijedu někdy ve 14:30 a pak už by si většina lidí myslela, že mám klid, ale ono néé :D Jdu vyvenčit pejska, to než přijdu je tak plus mínus 16:00. Pak samozdřejmě jako každej student se musím učit, plnit domácí práce atd. no tak do máme už tak 18:00 (P:S: Samozdřejmě jím a piju vodu :D ) pak mám konečně volnou chvilku pro sebe, kdy přichází na řadu počítač atd. však to každej zná :D No v 21:00 koupel a po 22:00 hodině jdu spát. Tak vypadá můj "hektický" den. Ono se to nezdá, ale fakt takový je, protože ve škole máme ještě nějaký testy atd. no prostě.. :D E-mail: p.polesova@seznam.cz

    Přeji pěkný zbytek dne, Petra :)

    ReplyDelete
  31. Musela jsi nacerpat plno inspirace! Skvele :)
    A muj stres den? Treba ten dnesni. Samozrejme jsem zaspala a nestihala do skoly. Psala jsem test, ale uff stihla jsem to jen tak tak. Potom jsem mela "pohovor" kvůli bakalarce, ketry nastesti dopadl dobre, ale tak moc jsem se bala ze mi ji neschvali! Pote jsem mela opravdovy pohovor a to kvuli praci. Pani manazerka byla moc mila, takze vse nastesti probehlo hladce. A konecne - pauza na obed! No a ve finale vetsi nakup v preplnenem Tescu plnem nervoznich a spechajicich lidi a nekonecna fronta na poste! Ted me jeste ceka uceni na patek, ale to uz zachumlana v posteli a v klidu :D

    ReplyDelete
  32. I really enjoy this post! Thanks for sharing this moments with us :) It looks amazing but also stressful xxx
    http://waitwhat-ab.blogspot.com.es/2015/03/favourite-songs.html

    ReplyDelete
  33. Celkově tvůj blog sleduji často a těším se vždycky na nový článek, baví mě hlavně články z cestování, přijdou mi super :) a tenhle článek skloubil všechny tři fakotry díky kterým, tě sleduji : outfity, cestování a do toho super poutavý jakoby příběh.

    Začala jsem tedy přemýšlet o mém náročném dnu a popíšu jeden, který se mi stal nedávno.
    Jsme stejně staré a ačkoliv ty si maturovala již před rokem, já maturuji teď, jsem jako ty na dvojjazyčném gymnáziu a zrovna na italském --> viz. tvůj den z Milana :) a první čæst maturity mě čeká už v dubnu- začátek.

    Tudíž ráno jsem vstala,běžela do školy, na oběd, něco mælo se naučila, bežela cvičit, rychle do kadeřnictví kde jsem měla jít přehlídku, pak domů-kam jsem se dostala ve 22:00 a nejradši bych si už lehla- udělala večeři pro přítele, nějakě věci na víc na další den+ jsem úplně vyčerpaná lehla a vstala ráno jako ropucha a jelo to od začátku- jen místo přehlídky --> učení!

    Představit si, že mám blog? :0 OBDIV!

    ReplyDelete
  34. This post is amazing!
    Is the little purse, which you took for the fashion shows from Céline?

    Greetings from Austria,
    Tamara
    http://tamaraami.blogspot.co.at

    ReplyDelete
  35. Ráno v 5h vstanu, nachystám krb,abychom mohli topit,poté uvařím oběd,nachystám snídani a svačiny pro děti.
    Pak odvezu děti do školy a do školky a s tím nejmladším vyrážím na nákup,
    dále dceři vyzvednu pas, zajdu reklamovat boty, co se rozpadly, poté přijedu domů kolem 13.hodiny, malého dám spát,
    jdu si zajezdit na rotopedu.
    Poté jdu do školy a školky pro starší děti, poobědváme,a já vyperu prádlo, jdu ho na zahradu pověsit.
    Pes potřebuje provětrat, tak ho vezmu na procházku.

    Kolem 16.hodiny přijde manžel z práce a já jsem objednaná na cvičení na chodícím pásu ve vakuu.

    Kolem 18.hodiny se vrátím domů a chystám večeři, svačiny do školy na druhý den a pak jdu okoupat všechny děti postupně po sobě.
    Malého ve vaničce, starší děti jen osprchuji, nakonec se osprchuji já a všechny děti kolem 19.30h uložím ke spánku.

    Samozřejmě, že si s dětmi během dne hraju, čtu jim pohádky, mazlím se s nimi, toho nejmladšího přebaluji a dávám ho na nočník, hlídám pitný režim dětí i svůj.

    No a kolem 20.hodiny unavená a utahaná ulehnu ke spánku já.

    Tak to je můj den na rodičovské dovolené.

    Stále chci ale vypadat hezky, tak jsem nalíčená celý den a potřebuji, aby make- up držel a vydržel tento celodenní maraton.

    e-mail: pimpik@centrum.cz

    ReplyDelete
  36. Tak já mám hektické dny poslední dobou poměrně často, ale nijak zajímavé to není. Nedávno jsem ale měla super hektický den, který mě fakt dostal:
    Mě a mého přítele čekalo ten den focení do časopisu (Kondice), pro který jsme měli uvařit a taky nějaký ten rozhovor. Jídlo, které jsme pro časopis vybrali, bylo několikrát odzkoušené a nikdy se sháněním ingrediencí nebyl žádný problém. Ve snu by mě nenapadlo, že v 7 zdravých výživách v Praze nebude tempeh natural. No ale co čert (čerta - naše kočka) nechtěl(a), stalo se. Přítel celé dopoledne sháněl tempeh a já se už pomalu smiřovala s tím, že ho budu muset nahradit obyčejným tofu. Naštěstí se můj hrdina přiřítil rovnou se dvěma. Katastrofa zažehnána. V době jeho maratonu po zdravých výživách a zeleninových trzích jsem se já zaobírala uklízením a chystáním, aby vše bylo tip ťop. Ráno jsem se vůbec nemalovala, ptž jsem věděla, kolik práce mě ještě čeká. Uklidit, umyt koupelnu, utřít prach, vysávat... a v tom byl ten háček. Řekla jsem si, že vyměním pytlík ve vysavači a to jsem neměla dělat! Spolubydlící ho přede mnou dala špatně a to si teda (ne)dovedete představit ten svinčík, co se z toho vysavače vyklopil do mé nablýskané chodby. NO HRŮZA. Tolik sprostých slov jsem ještě teda neřekla jak tehdy. No nic, dala jsem vše do pořádku a pokračovala. Uvařila jsem domácí zeleninový vývar a přichystala všechny ingredience. Až dorazil přítel, tak přidal taky ruku k dílu, abychom byli co nejdříve hotovi. Pak následovala hodně dlouhá horká sprcha a líčení, nechtěla jsem to přehnat, tak jsem zvolila jen velmi decentní make-up. Kolem 16 hodiny to nastalo, přišla redaktorka a fotograf (oba velice sympatičtí) a začalo VELKÉ VAŘENÍ. Aby toho všeho nebylo málo, tak jsem dostala migrénu. Kdo zná, pochopí, kdo nezná ,ať je rád. Mžitky před očima, ztráta periferního vidění, neschopnost pořádně komunikovat… Recept mi předčítal do ouška přítel, protože jsem nebyla schopna přečíst ani písmenko. Naštěstí se díky kapkám nedostavila nejhorší fáze migrény a fotograf a redaktorka nic nepoznali. Po chvíli přešla a už šlo všechno jako po másle. Jídlo se vydařilo a večer byl moc fajn. Před focením jsem se akorát byla přepudrovat, protože od toho pečení jsem byla rudá jak rajče. Pak mi bylo řečeno, že mou bledou tvář svěřili grafikovi a ten mi zvýraznil aspoň rty, protože v tom spěchu jsem zapomněla na rtěnku Když jsem to pak vykládala mamce, tak ji to hned vytrhlo z její špatné nálady a moc ji to pobavilo (vrchol škodolibosti :-)
    Naštěstí všechny hektické dny končí dobře – v teploučkém pelíšku:-)

    kristynasoukupova89@seznam.cz

    ReplyDelete
  37. Super článok.
    A môj stresujúci deň? Minule som jeden zažila.
    Ráno otvorím oči a zisťujem, že som si svoj budík odložila viac krát, ako som mala v pláne. Ostáva mi pol hodiny na vychystanie. V rýchlosti vybieham s postele a začínam zmätene pobiehať po byte, zhľadávať veci čo by som si mohla obliecť a do toho sa snažím ošupovať pomaranče. S kefkou v ústach náhlivo hádžem pomaranče do odšťavňovača a robím si svoj ranný fresh, bez ktorého by som sa určite nezaobišla. Keď iba s 8 minutovým meškaním oproti plánu vychádzam z bytu, považujem to za nevídaný úspech. Pri víťahu čakám o čosi dlhšie než obvikle a pri premýšlaní zisťujem, že som zabudla materiály do školy. Pozriem sa smerom k našim dverám. Nie už nemám čas. Bez materialov sa zaobídem. Na recepcií ma však čaká horšie prekvapenie. Vonku prší a sneží. A ja nemam dáždnik. Ani kapucu. A ani čas. Rýchlo si uväzujem okolo hlavy šál a v duchu ďakujem Pánu Bohu, že aspoň ten som si vzala. Mám 18 minút na to aby som sa dostavila do školy, kde navyše píšem zápočtovú písomku. Rozhodla som sa prekonať čas a samú seba a snažím sa tam dobehnúť. V nepohodlných vysokých topánkach to však nie je žiadna sranda. Preto to musím v polke cesty vzdať. Vtedy prichádza nový nápad. Trolejbus. Rýchlo bežím na zastávku a zisťujem, že môj trolejbus má prísť o 2 minúty. Neprišiel. Mal meškanie ďalších 5. V tomto momente si začínam uvedomovať, že školu mám šancu stihnúť len za pomoci nadprirodzených síl. Rýchlo píšem spolužiakovi, že nech ma z prvých 5 minút ospravedlní. Konečne som v trolejbuse, v ktorom som sa neviezla dobrý rok. Zisťujem, že nič sa nezmenilo. Padám keď ideme na zastávku, padám keď ideme zo zastávky, padám keď stojíme na červenú no a v zápätí padám keď naskočí zelená. Toto padanie kombinujem s mojimi mokrými, zasneženými vlasmi a zúfalým výrazom. Konečne vystupujem na mojej zastávke, ktorá sa mi svojim názvom smeje do očí. Slunečná. Nemotorne dobieham do školy s 5 minutovým meškaním. Ospravedlním sa a plná adrenalínu sa mi podarí odovzdať písomku ako prvá.
    Nie je to síce stresujúci celý deň, ale určite celé ráno.

    laura.holotova@gmail.com

    ReplyDelete
  38. Asi najstresujúcejšie okamihy v celej mojej existencií som zažila pred 2 týždňami. V dňoch, kedy sa konala stará známa maturita.

    Nepríjemný zvuk budíka sa vkráda do mojich snov. Otváram unavené oči a hlavou mi prebleskne jediná myšlienka- už je to tu, skúška dospelosti. S búšiacim srdcom sa dostávam do kúpeľne a následne do kuchyne. Mamina ma upokojuje milými slovami, ale ja v rukách neviem udržať ani lyžičku. Zmätene si v hlave opakujem slovné druhy, literárne obdobia a všetky poznatky, dosiahnuté za 4 roky môjho usilovného štúdia. Neskôr si nanášam make-up, ceruzkou si niekoľkokrát pichnem do oka a žehličkou na vlasy sa popálim. Nervózne cupitám po schodoch našej bytovky a ponáhľam sa do školy. Už je to tu, hodina smrti nastáva. Roztrasenými prstami listujem v teste, kde sa mi dané texty zdajú nezmyselné a otázky ešte nepochopiteľnejšie. Tik-tak, minúty neúprosne ubiehajú a veľká ručička sa stretáva s malou. Vystresovane vybieham z triedy na chodbu, kde sa rozprávajú spolužiaci. Z ich odpovedí zisťujem, že som pohorela na chytákoch a stávam sa čoraz zúfalejšou. Mojej nálade nepomáhajú ani rozvarené zemiaky v školskej jedálni. Hodinová pauza je za mnou a predo mnou preverenie mojich kreatívnych schopností – slohová práca. Tému si vyberiem tú, ktorá je mi najsympatickejšia a viem, že niečo už hádam napíšem.......Po 150 minútach a litroch vypitej vody sa so sklonenou hlavou vyberám na WC. Tam ma spolužiačka privíta so slovami: ,,Vyzeráš strašne.“ A tak nejako sa aj cítim. Pozriem sa do zrkadla. Vidím osobu s lesknúcou sa pleťou, rozmazanou špirálou a vlasmi prilepenými o čelo. A viem, že takýto scenár plný stresu a zmätku sa bude opakovať i zajtra, pri cudzích jazykoch.

    michaela.karaffova25@gmail.com

    ReplyDelete
  39. Můj stresující den začíná v půl 6, když vstávám a to ještě o 10 minut později, než bych měla, protože se mi vůbec nechce vstávat. Pak si musím dát velký hrnek kafe, abych vůbec mohla fungovat :D Nemám už ale moc času na úpravy, tak si rychle musím nanést make-up, řasenku, vyčistit zuby, obléknout se, vyvenčit pejska a utíkat na autobus, aby mi neujel, jako se mi to už párkrát málem stalo :D Poté přestupuji ještě na vlak a jedu do školy, takže mám další stres, aby autobus neměl zpoždění a abych stihla vlak. Ve škole strávím většinou pár hodin a obvykle se ještě potom jdu na brigádu. Domu se vracím až kolem šesté, kdy jsem už unavená z toho cestování, tak se alespoň posilním dobrou večeří. Po jídle jdu se svým pejskem na procházku, aby se taky aspoň trochu vyběhal a užil si přírody :) No a večer si ještě zacvičím a pak s přítelem ulehnu vyčerpaná na gauč a koukáme se ještě chvíli na na nějaký film nebo seriál :)

    ReplyDelete
  40. It's my dream, I really hope one day go to fashion week. I'm fashion student so I hope it can be real. How did you do to go to fashion show ?
    Bisous, Manon B
    http://m-drugstore.blogspot.fr

    ReplyDelete
  41. Ahoj :) Chcela by som sa spytat kto je to dievca na spolocnej fotke na kraji. Za odpoved dakujem :)

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig