Monday, December 5, 2016

TAKE YOUR TIME

DSC_0489

A lot of you are asking me about my beauty routine or how do I keep my skin looking good and not stressed out and tired. With traveling all time and having a lot of deadlines it's really hard not to be stressed out - and stress is one of the biggest enemies when talking about skincare. In this time of the year there there is also cold and wind coming in game, which simply make my skin look dry, tired and red. Everything goes hand in hand and in combination of drinking liters of coffee in order to be able to work, it's really hard to keep my skin looking clean and healthy. I learned that it is important to take your time for yourself, relax a little bit, get some healthy nutrition and take care of your skin - and today I would like to show you, which products I use during wintertime.

Hodně z Vás se mně ptalo, jestli mám nějakou "beauty routine", jaké produkty používám a jak se o pleť starám teď na podzim a především v zimě. Jak víte, opravdu často cestuji, prakticky pořád ve stresu a to pleti vůbec neprospívá. Navíc teď v zimě pleť trpí sama o sobě, takže je důležité se o ní dobře starat. Já jsem našla pár produktů a způsobů, jak pleť ochránit a udržet jí zdravou a svěží i v tomto období.

DSC_0436 DSC_0442 DSC_0449
DSC_0498

Even though the Christmas time is considered as a more relaxing time of year, we still get a lot of stress. I learned that it is important to slow down a little bit from time to time and take some time for yourself. Not only you feel a little bit better, but also your skin will get a little better - no redness, red spots, marks of tiredness or dark circles under your eyes. It's not only important to keep your skin relaxed, but also to keep it hydrated enough, especially now,when the skin suffers and gets a little dry. To protect my skin I use the "Lotion Hydratante" by Cetaphil. It's a really soft body lotion. I have a sensitive skin and sometimes I can't use a product or two, because it burns or because it simply doesn't feel good. If you have a similar problem, maybe you should try this one. The cream was developed for dry, sensitive and problematic skin, not only hydratating the skin, but also helps with healing acne, rosacea, dermatitis and other skin problems. Besides that I am also using "MD Dermoprotector" by Cetaphil, which helps to protect the skin. I put the locations twice a day - in the morning before I put my make-up on and before I go to bed. To me it feels like a ritual and I already got used it and can feel a lot of differences in my skin, which I am happy about. Also I try to drink a lot of water, eat healthy and avoid too much sugar or carbs, which not only make me feel bad, but also reflect in my skin.

Pomalu se blíží Vánoce a ikdyž jsou s nimi spojené dny volna, pečení cukroví a navštěvování těch nejbližších, i tak je s tímto obdobím spojený stres, který pleti neprospívá. Naučila jsem se, že je důležité si čas od času odpočinout - zůstata doma, podívat se na oblíbený film, zajít na procházku, jít do spa nebo prostě dělat cokoliv, při čemž můžete "vypnout". Stres je na pleti vidět a proto je důležité si občas vzít nějaký ten "day off " a udělat si den sama pro sebe. Kromě toho je důležité pleť hydratovat a něčím ochránit. Já používám "Lotion Hydratante" od značky Cetaphil. Mám opravdu citlivou pokožku a bohužel mi spousta produktů nevyhovovala - některé na pokožce pálily, jiné pokožku nijak nevyživovaly, atd. Pak jsem vyzkoušela právě tehle body lotion a nemůžu být spokojenější - produkt je určený pro citlivou, suchou i problematickou pokožku. Pleť skvěle hydratuje, ale zároveň pomáhá při boji s akném, roseceou, dermatidou a dalšími kožními problémy. Sama jsem na akné trpěla celkem dost, takže jsem ráda, že jsem konečně našla produkt, který mi vyhovuje jak hydratací, tak i ochranou. Dále používám "MD Dermoprotector", také od zančky Cetaphil. Jedná se o produkt, který pleť chrání a udržuje svěží a zdravou. Oba produkty nanáším 2x denně - a to ráno než nanesu make-up a večer po odlíčení těsně před tím než jdu do postele. Na krémy jsem si už zvykla a když například cestuji a nemůžu si krém nanést, jsem z toho nesvá. Myslím, že je opravdu důležité se o pleť starat. Kromě toho je také důležité pít hodně vody a jíst zdravě. Já mám v svém jídelníčku hodně ovoce, zeleniny, ryb a luštěnin. Snažím se vyhýbat cukrům i sacharidům - po nich mám pak pupínky a pleť se mi víc mastí... Tak doufám, že jsem Vám tímto článkem trochu přiblížila, jak se o pleť starám a pokud máte Vy nějaké tipy, budu ráda, když mi je napíšete do komentářů!

*In collaboration with Cetaphil 



SHARE:

6 comments

  1. This looks incredible

    http://thedaydreamings.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Your photos are wonderful, very inspiring!

    ReplyDelete
  3. Kozmetiku Cetaphil už mám vo svojom hľadáčiku, ale momentálne je moja top značka Avéne, to mi vyliečilo pleť a udržiava ju v dobrom stave. Ja som s ňou spokojná na 100%. Ešte mi dermatologička odporúčila špeciálne namiešaný alkohol na tvár, aby ju vyliečilo, ale neuškodilo.

    ReplyDelete
  4. Love your pics! And thanks for sharing your skin care routine - especially in winter it is so important to look over your skin <33

    Love, Tschok
    www.thedetsornfactory.com

    ReplyDelete
  5. Tak tato značka je pro mě novinkou. Dříve jsem také hodně trpěla na akné a pak se to ze dne na den spravilo, ani nevím jak. I přesto mám velmi citlivou pokožku a tak jsem ráda za každý dobrý tip na kosmetiku.

    Marketatrpisovska.blogspot.cz//LIFESTYLE BOOK

    ReplyDelete
  6. Such a nice place! ;)

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig