Sunday, June 11, 2017

BIRTHDAY GIRL

P6030153 1-2

It feels crazy to me how the time flies... I remember last year writing my "turning 20 post" when I was together with my boyfriend in Las Vegas. Yet, another year passed by and today I am celebrating my 21st birthday. The past year felt crazy to me. A lot of changed since my last birthday, but I have to say that 20 has been the best year for me so far. Even though me and my boyfriend were apart, me living in Dresden, and him living first in Munich and then Barcelona, we still managed to see each other a lot, travel together and simply enjoy the time together and have fun. I travelled like crazy and being able to see places like Paris, London, Milano, Cancún, Abu Dhabí, Barcelona, Cannes, Monte Carlo, New York or Dubai feels like a real dream-come-true. I am happy where I am at 21 and who am I as a person. It was always really important to me to reach my goals on my own and also to be independent. Reaching this point at this age makes me really proud. Of course I am going to show you what I got for my birthday, bur most importantly - in the past 21 years I learned a lot of things, so I would also like to tell you the 21 things I learned in 21 years:

1. Be yourself. Always. No matter what you do, where you are, who you talk to or why you're doing it, never change yourself.
2. Surround yourself with people you love. Life is short to spend time with negative people. Surround yourself with people, who make you happy, who are always there for you and who you can relay on!
3. Make time. Time is precious. Make time to meet your best friend. Make time to buy flowers for your mom. Make time to travel to that one place you always wanted to go to. Make time for yourself. 
4. Follow your dreams! Everybody has a dream, so don't be scared and make it happen!
5. It's okay no to be perfect. Nobody is, nobody can be and nobody will be. Everyone has its own flaws.
6. Treat yourself. Work hard, play hard and treat yourself for the work you've done!
7. Don't give up! Never. Ever. On anything or anyone.
8. It's never too late to say sorry. No matter what you do or did, it's never too late to apologize for what you have done.
9. Believe in yourself. Because if you don't, who else should?
10. Be grateful. For everything you have, because you never know if/when you're going to lose it.
11. Treat others the way you want to be treated. Be nice to each other, don't talk bad about anyone, focus on positive things and never let anyone down...
12. Find happiness in the little things. Like a text message from your boyfriend, nice weather outside, well spent time or a good find at a store.
13. If you can survive apart, then you're the perfect natch. Nothing testes a relationship or friendship like being thousands of miles away from each other...
14. It's absolutely okay to say "no". In fact, learn to say it more often. If you’re not saying “hell yes,” it’s probably not worth your time.
15. Work hard and remember your success is not related to your income, job or ZIP code. Just do what you feel is good to do, work hard and you'll succeed.
16. Take chances. Take risks. Take challenges. You’ll never have another time in life where you’re able to make decisions with little strings attached. But, always be safe.
17. Keep learning. Stay up-to-date on the news, read a book, learn how to play piano or watch a documentary. Simply learn something. Just because you’re out of school doesn’t mean your mind should slow down.
18. What doesn't kill you makes you stronger. True saying. Life is not easy and everyone of falls at some point - don't see it as a failure, see it as a valuable lesson.
19. Be honest. Truth will always come out and lying will only hurt you and others.
20. Don't worry. Everything is going to be okay in the end and if it's not okay now, it's not the end yet.
21. And finally, enjoy life and live in the moment. Worrying about the future doesn’t solve any problem. Instead, you’ll miss incredible opportunities that are right in front of you.

Je neuvěřitelné jak ten čas letí. Pamatuji si jako kdyby to včera, když jsem psala post o svých 20.narozeninách. Minulý rok jsme narozeniny slavili s přítelem (který má narozeniny den přede mnou) společně ve Vegas. Rok uběhl jako voda a dneska slavím své již 21.narozeniny. Od mých 20 se toho opravdu dost změnilo. Asi největší změnou je fakt, že mi přítel odešel nejdřívě do Mnichova, a pak do Barcelony. Nebudu Vám lhát - vztahy na dálku nejsou jednoduché, ale i tak jsem moc ráda, že jsme si na sebe našli tolik času, viděli se každé 2 týdny a denně si volali a facetimovali. Společně jsme také cestovali a tak nějak si i víc vážili času, který jsme spolu strávili. Za ten rok jsem také nespočetkrát cestovala. Možnosti cestovat na krásná místa, jako je Paříž, Miláno, New York, Dubaj, Cannes, Abu Dhabí, Barcelona nebo Cancún, si moc vážím a jsem oprvadu moc vděčná za to, kolik míst jsem již mohla vidět. V tomto postu bych Vám chtěla ukázat, co jsem ke svým narozeninám dostala, ale především Vám také povědět 21 věcí, které jsem se za těch 21 let naučila:

1. Buďte sami sebou. Ať už jste s kýmkoliv, kdekoliv a děláte cokoliv, zůstaňte sami sebou a nikdy se neměňte pro někoho.
2. Obklopte se lidmi, které milujete. Život je moc kríátký na to trávit čas s lidmi, kteří jsou negativní. Radši se obklopte lidmi, které milejete, které tu pro Vás jsou a na které se vždycky můžete spolehnot.
3. Udělejte si čas. Sama na sebe, na druhé, na to, co Vás dělá šťastnou, na cestování, na přítele/manžele, na rodinu. 
4. Jděte si za svými sny! Ikdyž to zní jako klišé, jděte si za svými sny a cíly a hlavně se nevzdávejte. Pokud děláte něco s vášní, tak mi věřte, že uspějete.
5. Je absolutně normální nebýt perfektní. Nikdo z nás nikdy nebyl, není a nebude 100% perfektní. Každý z nás má nějaké "mouchy" a být perfektní prostě nejde.
6. Odměňte se. Pracujte pilně a postivě a za práci se také odměňte něčím, co Vám udělá radost!
7. Nikdy nic nevzdávejte! Ať už se jedná o cokoliv, prostě to nevzdávejte.
8. Nikdy není pozdě na to se omluvit. Ať už jste udělali cokoliv, nikdy není pozdě na to říct "promiň, odpusť mi" nebo se omluvit.
9. Veřte v sami sebe. Protože když Vy sami v sebe nebudete věřit, proč by měl ve Vás věřit někdo jiný?!
10. Buďte vděční. Važte si toho, co máte, protože nikdy nevíte, co přijde a kdy to můžete ztratit.
11. Chovejte se k ostatním tak, jak byste chtěli, aby se ostatní chovali k Vám. Další klišé, ale mám pocit, že bohužel se většina lidí k sobě takto nechová.
12. Štěstí hledejte v maličkostech. Ať už je to smska "Miluju Tě" od přítele, nečekaná návštěva rodičů, dobře udělaná káva nebo krásné počasí, radost hledejte ve všem.
13. Pokud dokážete být od sebe, teprve pak víte, že dokáže být spolu. Nic neotestuje vztah nebo přátelství víc než tisíce kilometrů od sebe...
14. Je naprosto v pořádku říct "ne". Vlastně bysme se měli naučit říkat "ne" častěji. Pokud to není okamžité "ano", nestojí to pravděpodobně za Váš čas.
15. Úspěch nezáleží na pracovní pozici, výplatě nebo Vašem poštovním směrovacím kódu. Když v něco věříte a dáte do toho všechno, věřte mi, že uspějete...
16. Nebojte se riskovat, šancí a výzev. Nikdy nevíte, zda-li se Vám taková příležitost ještě někdy v životě vyskytne...
17.  Pořád se učte. Jenom protože už nejste ve škole neznamená, že se nebudete učit. Naučte se hrát na piáno, podívejte se na dokumentární film a nebo si přečtěte knížku.
18. Co Tě nezabije, to Tě posílí. Staré pořekadlo, které je více než pravdivé. Všechno, co se Vás "strazí" na kolena berte jako pořádnou lekci a vezměte si z toho ponaučení.
19. Říkejte pravdu. Lež má krátné nohy a pravda dříve nebo později vyplave na povrch...
20. Nestrachujte se. Všechno nakonec dobře dopadne a pokud to tak momentálně není, není ještě konec...
21. A v neposlední řadě - užívejte si života, buďte šťastní a radujte se! 


DSC_5195-2 DSC_5213-2 DSC_5198-2 DSC_5203-2
DSC_5218-2 DSC_5209-2


SHARE:

14 comments

  1. Happy, happy birthday! I can't believe you're just 21 - I feel like a granny at 24 compared to you!

    Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
    http://charmainenyw.com

    ReplyDelete
  2. Happy birthdayand so beautiful thoughts and words!
    xx

    http://www.mybeautrip.com

    ReplyDelete
  3. Nádhera! <3 Prajem Ti všetko len to najlepšie! <3
    WITH GREY WOLF

    ReplyDelete
  4. Nádherné fotky a všechno nejlepší :) Já zrovna oslavila narozeniny minulý týden :). A peněženka? Božská!

    LITTLETHINGSFOREM

    ReplyDelete
  5. I wish you the happiest 21 birthday!
    Love the 21 things you´ve learnt so far.

    xx Julia

    http://www.talesofjules.com/

    ReplyDelete
  6. Happy Birthday!!

    http://brightdecember.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Vsechno vsechno a jen vsechno nejlepsi baru!!! Krasnej clanek, doufam ze sis svuj den uzila. ;)

    ReplyDelete
  8. HAPPY BIRTHDAY! THE PICS ARE BEAUTIFUL - HOPE YOUR ENJOYED YOUR B-DAY! I THINK IT IS SO FUNNY THAT YOUR AND YOUR BOYFRIENDS B-DAY IS JUST 1 DAY APART <33

    LOVE, TSCHOK
    WWW.THEDETSORNFACTORY.COM

    ReplyDelete
  9. Love this post! ;)

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Krásnych a pravdivých 21 rád, ktoré si vezmem k srdcu ♥ všetko najlepšie aj takto oneskorene :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Baru nic ve zlém, ale píšeš tu věci, které sama nedodržuješ. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Annie, nic ve zlém, Ty mě znáš osobně? Ty víš jaká jsem a co dělám? :) Pokud jo, tak mi to kdyžtak řekni osobně :)

      Delete
  12. fakt krásny článok rada som si ho prečítala a naozaj povzbudzujúci aj :)

    Desire fashion blog

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig