Thursday, January 11, 2018

Q&A I 2018 EDITION


Good afternoon everyone! I hope you are doing great! Today I would like to do a little Q&A about my plans for this year, talk about fashion, tell you about my traveling plans and simply - get a little personal. I feel like even though I am talking to you a lot though my blog posts, Instagram posts and IG stories, I think I am never getting really personal which I would like to do in this post. So, if you want to learn something more about me, definitely keep on reading!

Krásné odpoledne všem! Doufám, že se máte dobře! Dneska jsem si pro Vás připravila post ve kterém Vám budu moct odpovědět na všechny Vaše dotazy, které mi v poslední době přišly. Uvědmomuji si, že s Vámi komunikuji na denní bázi, ale o svém soukromí a osobních věcech mluvím jen občas - proto jsem to chtěla napravit tímto článkem, kde se budete moct dozvědět něco víc o tom, co teď plánuji, kam se chystám nebo co je právě na mém wishlistu!



PERSONAL

What are you up-to these days?

As you might, or might now know, at the moment I am in Düsseldorf, where my boyfriend moved at the beginning of the year. I will be spending some days here before flying back home and finishing my last exams. After those one I will be finally done with my studies - I have one semester left in which I need do my praxis. I was lucky enough to take my business as my praxis which means that I will be able fully focus on my blog and other social media. In summer I will have to present my bachelor's thesis and after that I will be officially done!

How was 2017 for you? What did you achieve?

2017 was an amazing year for me, in many aspects. I got to travel like I never have done before, I got to work many amazing brands including Dior, Cartier, Chloé, Bulgari or Louis Vuitton. I met many inspirational people, was invited to many amazing events and made a lot of new friends. 2017 was also a year of changes for me as I moved out of my apartment where I was living for 3 years, did my semester abroad and part-time lived in Barcelona, Prague and Düsseldorf. I was also going through a personal hard time, which I am happy is finally over.

What would you like to achieve in 2018? 

In 2018 I would like continue with what I am doing - be a full-time blogger and Instagramer. I would like to post high quality content which can bring you inspiration and joy. I would like to be more organized and post more well-thought out posts. I don't want to be in rush anymore when it comes to my pictures. I would also like to be a more positive person since I have a feeling I was focused on the negativity a little too much. Also I would like to be better at solving problems - not worry too much in situations which are not my fault and which I cannot change. I would like to spend a little less and start saving up for my future as I need to buy an apartment very soon!


What is your current weight?

I am sorry to disappoint you but I have actually no idea how much I weight! I used to VERY weight obsessed in the past. I was weighting myself twice a day however it was just making me unhappy. It makes me feel better to just not-weight myself.

How do you keep yourself in shape?

As my schedule is VERY busy, at the end of the day I don't have the motivation or the energy to work out. I am keeping myself in shape by walking a lot everyday. Sometimes I do an hour-long-walk or if I don't have to, then I am not even taken a bus or a tram and walk instead. This does not only help me to clear my head a little bit but also keeps me in shape. Normally I do between 10k and 15k steps per day. I think my record was 35k in NYC! (So, traveling plays also in important role!)

What is the one thing you cannot live without eating?

Hm, this is actually a pretty hard question to answer since I love salads, fish, seafood, berries, macarons, soups, rice, sushi and many other things! If I would have to choose only one item, it would be probably potatoes. I love baked potatoes, I love mashed potatoes and I also love fries!


How do you keep yourself organized?

Trust me, time is not really my friend. Usually I am spending 3 hours per day on the train, then I have do my emails, write my blogposts, edit my pictures, take my pictures, be at my school and on the side do all the necessary things that everyone single one of us needs to do - like grocery shopping, cleaning up and so on. Because of this it really helps me to plan a little bit ahead and also to plan my pictures, locations, etc. because otherwise I would not be able to handle it. 

What place did you like the most living in?

Out of all the places I lived fully or part-timely, I have to say that I really enjoyed living in Prague. I think the city is beautiful and historical and it also has a great atmosphere. Prague would be definitely THE place where I would like to move in in the future.

How did you manage having an LDR for a year?

Well, to be honest, it was really effin hard to manage a LDR for a year. It took a lot of my nerves, energy, time and trust, so I am more than happy it is over now. 


FASHION & BEAUTY

What is currently on your wishlist?

Well. My wishlist is like a never-ending story. In 2018 I would like to focus on really classical pieces which will be in my collection for years, if not for decades. I got in 2017 some bags which I think are just a seasonal thing and which I don't get the wear out of. I got the Nile bag which is really nice yet I still prefer my Chanel bags over it. Because of this I would like to get a Chanel Boy and Chanel Trendy bag in beige and grey. I am also looking for a baby blue bag - I would probably go for the Fendi's Peekaboo. I would also like to get myself another classical piece of jewelry, thinking about Cartier's Amulete. When it comes to clothes and shoes, I feel like I have bought so many in 2017 that I don't really need more. I am thinking about investing into a really good leather jacket, perhaps by Acne Studios, and I can also use another Balmain blazer, maybe in nude or beige?

What were your best buys in 2017?

I think my best buys in 2017 were:

- Chanel Deauville Tote: this is definitely the BEST traveling bag I could ever have. It fits literally EVERYTHING and it looks super nice. I am happy I got the size I have (the largest one) because the size down was really similar to my Louis Vuitton Neverfull which I didn't like too much. Besides flying, I am also using this bag for short trip and it was also my university bag for a while!

- Givenchy Studded Boots: at the beginning of the autumn I purchased the studded boots by Givenchy and I couldn't love them more. I got so many compliments about them - at the airports, in the city, when shopping and even the pilot on one flight told me they look nice -. They are so comfortable and look really nice. For me they are something worth spending the money on!

- Dior Pump'N'Volume mascara: when it comes to beauty products, the Pump'N'Volume mascara by Dior is simply amazing. I think it makes your lashes really long and adds some volume without looking too much. Big, big thumbs up!

- Cartier LOVE bracelet: who follows my blog for a long time knows that the LOVE bracelet by Cartier was something which was on my wishlist for FOREVER. Finally I got one this year and I couldn't be happier - I didn't take it off since the moment I got it!

J'Adior pumps: I don't think there is a pair of shoes which I wore more than the J'Adior pumps by Dior. From the second on I bought them, they were just MY thing. I wore them so much I even had to get them to the Dior store to get them fixed (the sole and heels were completely worn off). 

And the worst ones?

Balenciaga Ceinture Boots: so the Balenciaga boots are something which I don't necessarily regret, yet something which I would NOT recommend splurging 1 000 euros on. The boots look really amazing one, I love them when I wear them, however they are COMPLETELY unwalkable which is the reason why you never see them on me. I can walk like 30 minutes in them and then get really bad blisters on the back of my feet. NOT COOL.

Chloé Nile Bag: I have seen the Nile bag EVERYWHERE and I really loved it. Until I got it. I feel like I never wore the bag enough and for me it was just a waste of money. When buying something expensive, I am always thinking about getting the wear out of it, which in this case did not happen and that's why it was a little disappointing for me.

If you would have to wear only ONE brand till the rest of your life, which one would it be?

For me the choice is more than clear and simple - CHANEL. As a 5 year old I fell in love with the classical Flap bag and eventually got it at the age of 18. I love everything about the brand - and I don't mean only the styles and the timelessness, but also the history and the heritage.


BLOG

What did you achieve in 2017 in your blogging career?

Thanks to my social channels and to my blog I got amazing opportunities, visited amazing places, was invited to events I never thought I would be at and met some talented and inspirational people (and eventually became friends with some of them). One of the biggest achievement for me personally is working closely with brands who never worked before in my country. That makes me really proud and motivated! 

What would you like to change this year?

When it comes to my social media I would like to push myself even more and present only HQ content. I would also like to improve my organization and planning!

How do you keep yourself motivated as a blogger?

For me, personally, blogging is something I am 100% passionate about and which makes me really happy. Because of this, I find it kind of easy to stay focused and motivated. Of course, sometimes I have days when I don't feel like taking pictures, writing a blogpost or being active on social media - however I always try to overcome and push myself. 


Do you think blogging is dying out? Do you think people prefer to watch videos instead?

I wouldn't say that blogging is dying out. I think there are still many people who enjoy reading and following blogs, yet I have to admit that this trend used to be way more frequent in the past. Nowadays I feel like everyone is too busy for reading or even watching a video on Youtube and that's why everyone is just keeping themselves updated on Instagram. 

Have you got any tips on how to model / pose in the pictures?

Hahaha, nooo. I am sorry. I am not a model and I am simply just doing what feels natural to me when taking my pictures...

How do you manage being a full time student, full time blogger and travel so much on top of it?

Well to be perfectly (or more than) honest it is really REALLY hard to manage everything going, especially when you have exams and test and you just need to study. For me, blogging was always more important than studying. I know I actually wouldn't need a degree however I want to have it because I am not gonna be doing this forever. At 18 I decided to stay and study in Dresden so that I can keep blogging. I was actually accepted to one of the top 5 universities in Germany however did not take this opportunity because I had my inner feeling that I would regret it. This was one of the best decision I took in my life and I am more than happy I did so. Because of this, I am pushing myself to the maximum to keep up with everything and do my best to handle both. When it comes to traveling, I always used to travel with my parents, even as a high school student. This kind of taught me to keep up with my studies even when not being present. At my home university we didn't have to physically present which made my life very easy, however my last semester abroad we had to do so, which was a struggle little bit. Luckily I could choose my classes myself and had only 2 days of school - and that's how I made it. It is NOT easy, it is NOT relax and it is DRIVING ME CRAZY. Yet, if you are passionate enough about it, you can do it!


TRAVELING

What was your favourite destination of 2017?

I had the chance to visit many amazing places in 2017, yet if I would have to pick just ONE place, it would be probably Paris, New York or London. As cheesy as it sounds, I believe that those places are simply amazing, have a lot to offer, are inspiration and have many opportunities. I am really sorry, but I am more the city type of a girl!

What are your travel plans for the upcoming weeks?

As you know, right now I am spending my days with my boyfriend in Düsseldorf. I am coming back home to Prague on Monday and going to Dresden over the weekend then. After that I am off to Adelboden, Düsseldorf again, Frankfurt, Prague, Zurich, Dresden, Düsseldorf and finally - MALDIVES! 

Which places are on your bucket list this year?

Maldives were a big wish of mine and I am more than happy to be able to say "I am flying there in 5 weeks"! This year I would also like to visit some other dream destinations of mine: Santorini, Venice, and Positano!


What airlines company / companies do you prefer and why?

I have to say that the Sky Team companies, like Air France, KLM and Delta are my favourites. I am also a BIG fan of Emirates and Etihad. I had the chance to experience many flight with many different airlines, yet I think these one offer a great quality, service and overall the experience is nice. I would never ever fly with not trustworthy airlines.

How can you travel so much?

Ever since I was little, my parents loved to travel and I got to see many amazing places with them: London, Paris, Austria, Mexico, Guadeloupe, US, Jamaica, Dominican Republic, Croatia, Spain, Germany, Netherlands, Italy and Slovakia. Being raised in this environment, something always drove me to travel as much as I can and I think this is the best thing you can spend your money on. For me, it was not only a great experience of learning other languages, but also seeing different cultures and how life can be somewhere else. 


PERSONAL

Kde momentálně jsi a co děláš?

Jak můžete vědět (nebo nevědět), posledních pár dní jsem strávila v Düsseldorfu, kam se mi začátkem roku přestěhoval přítel. Zítra se spolu chystáme jet do Amsterdamu a v pondělí letím zprátky do Prahy, jelikož mám před sebou dvě zkoušky, které musím dokončit. Dále se pak chystám do Adelbodenu, Düsseldorfu, Frankfurtu, zpátky do Prahy, do Drážďan a pak na Maledivy!

Jaký byl pro Tebe rok 2017? Čeho jsi dosáhla?

Rok 2017 byl pro mě skvělým rokem - spolupracovala jsem s mnoha "vysněnými" značkami jako je Dior, Bulgari a nebo Cartier, cestovala jako o život, měla možnost se podívat na spoustu krásných eventů, poznala mnoho inspirativních lidí a také si udělala pár přátel! Rok 2017 byl pro mě také rokem změn, jelikož jsem se vzdala mého bytu v Drážďanech a odjela na svůj "zahraniční semestr". V osobním životě pro mě ale rok 2017 až zas tak skvělý nebyl - proto jsem ráda, že je už za mnou...

Jaké máš plány na rok 2018? Čeho by jsi chtěla dosáhnout?

V roce 2018 bych se na plno chtěla věnovat blogování a Instagramu. Samozřejmě bych chtěla konečně získat bakalářský titul a také si najít byt, který bude můj. Už žádné cestování mezi domovem, bytem, přítelovým domovem a přítelovým bytem - po 9 letech je na čase mít věci na JEDNOM místě. Co se mě samotné týče, ráda bych se naučila řešit problémy efektivněji a také brát věci s nadhledm - přece když nemůžu problém vyřešit a není to moje chyba, proč bych se s ním měla trápit. Také bych se ráda posunula dopředu v kvalitě fotek, kterou postuju!


Jaká je Tvoje aktuální váha?

Teď Vás asi zklamu - bohužel svojí aktuální váhu neznám. V minulosti jsem byla na svojí váze docela dost závislá a je to asi 2 roky zpátky, co jsem pochopila, že jsem vlastně štastnější, když se nevážím...

Jak si udržuješ postavu?

Jelikož se sama starám o můj blog, Instagram, emaily, management, spolupráce, úpravu fotek, napsání článků, studium a osobní život, večer jsem většinou úplně vyčerpaná a nemám tak sílu na to ještě někam jít do fitka. Fit se snažím udržovat tím, že všude (pokud je to v mých silách) chodím pěšky a tramvají nebo autobusem jezdím jen vyjíměčně. Denně tak většinou nachodím 10 000 až 15 000 kroků. Můj rekord byl v NYC - a to 35 000 kroků!

Bez jakého jídla si nedovedeš představit svůj život?

Je těžké si vybrat jen jedno jídlo, bez kterého bych nemohla žít. Mám ráda saláty, sushi, ovoce, ryby, mořské plody, rýži, polévky, makronky, snídaně... Pokud bych si ale měla vybrat opravdu jen jednu věc, byly by to pravděpodobně brambory. Miluju je pečené, vařené, i ve formě hranolek nebo bramborové kaše!


Co Tě udržuje zorganizovanou?

Čas většinou není můj přítel. Abych zvládla všechno, co musím, musím si svůj volný čas pečlivě naplánovat a rozpoložit. Hlavně tento fakt mě udžuje zorganizovanou a díky němu stíhám všechno, co bych stihnout měla.

V jaké městě se Ti (prozatím) nejvíc líbilo a proč?

V posledních letech jsem měla tu čest bydlet v Ústí nad Labem, Pirně a Drážďanech. Částečně jsem také bydlela v Mnichově, Barceloně, Praze a Düsseldorfu. Nejvíc se mi ale líbilo v Praze - nemůžu si pomoci, ale naše hlavní město je pro mě prostě srdcovka a i v budoucnu bych se do něj chtěla přestěhovat.

Jak jsi zvládala LDR?

Zvládala v rámci mezí. LDR mě stálo spoustu energie, nervů, důvěry a času. Jsem ráda, že je tohle období (skoro) za mnou, protože si myslím, že déle bych ho psychicky nezvládla.


FASHION

Co máš právě na svém wishlistu?

Osobně mám pocit, že můj wishlist je "never-ending story". V roce 2018 bych se chtěla zaměřit na klasické, nestárnoucí kousky. Minulý rok jsem si pořídila několik "IT" kousků, které jsem ale bohužel nenosila tolik, jak bych si přála - a proto bych si tento rok chtěla počít Boye od Chanelu a také Trendy bag od Chanelu, a to v šedé a béžové. Za bakaláře se plánuji odměnit nějakým nestárnoucím šperkem, nejlépe Amulette od Cartiera. Co se bot a oblečení týče - myslím, že mi do mého šatníku přibylo několik krásných kousků tento rok a proto dám přednost kabelkám a šperkům.

Jaké kousky jsou ty nejlepší za rok 2017?

Myslím, že ty nejlepší kousky, které jsem si minulý rok koupila, byly:

Chanel Deauville Tote: Chanel Deauville Tote byla jednoznačně z mých nejlepších investicí za rok 2017. Svůj život si bez ní již nedokážu představit - vejde se do ní prakticky všechno, co potřebuji na cesty. Kromě letů ji také využívám na kratší cesty, do školy a také na focení, když se musím několikrát převlékout. Kromě své funkčnosti také skvěle doplňuje každý outfit!

Givenchy Studded Boots: Boty, na které nedám dopustit jsou pocvokavané kozačky od Givenchy. Ty jsem si pořídila začátkem října a od té doby je prakticky nesundala. Jsou opravdu pohodlné - a to jak na chození po městě, tak na létání. Již několikrát mi je pochválili při kontrole na letišti, při nakupování a také jednou i sám pilot na letu NYC - Praha!

Dior Pump'N'Volume mascara: Co se kosmetiky týče, jsem moc ráda, že jsem objevila  řasenku Pump'N'Volume od Diora. Řasám dodá délku i objem a zároveň vypadá přirozeně. Za mě bezpochybně palec nahoru!

Cartier LOVE bracelet: Kdo mě sleduje již delší dobu ví, že po náramku z kolekce "LOVE" od Cartiera. Tento rok jsem konečně náramek dostala a nesundala ho od té doby, co ho mám.

J'Adior pumps: Další pár bot, bez kterého bych rok 2017 nedokázala představit, jsou J'ADIOR slingbacks od Diora. Ty jsem si koupila v dubnu v Paříži a nosila je prakticky až do října. Dokonce jsem si musela nechat dát opravit podpatek i podrážku, jelikož byly opravdu prochozené.

A ty nejhorši?

Balenciaga Ceinture Boots: Ceinture boots jsem měla na svém wishlistu poměrně dlouho. Stylově bych je každému mohla jen doporučit - bohužel jsou ale ty nejnepohodlnější boty, které ve svém botníku mám  - což mi nepřijde cool vzhledem k jejich ceně. Bohužel v nich vydržím maximálně půl hodiny - pokud v nich jsem déle, na patách se mi udělají bolestivé puchýře (a bohužel nejen mě...)

Chloé Nile Bag: Nile bah jsem viděla na několika bloggerkách a na Instagramu prakticky denně. Kabelka se mi opravdu líbí, ale bohužel já osobně jsem k ní cestu moc nenašla. Na sebe jsem si jí oblékla prakticky jen třikrát, což mi přijde trochu jako ztráta peněz. 


BLOG

Na co jsi nejvíce hrdá ve své kariéře za rok 2017?

Moc si vážím všeho, co díky blogu mám - cestování, eventů, spoluprácí, poznávání noých lidí, přátel i věcí, které dostávám. Nejvíce pyšná jsem ale na to, že jsem v roce 2017 spolupracovala se značkami, se kterými ještě nikdo nespolupracoval - a už jenom tohle mě motivuje pokačovat v tom, co dělám!

Co by jsi chtěla změnit tento rok?

Myslím, že se můj kontekt během minulého roku opravdu změnil a vyvinul zase o trochu dál. I nadále bych se chtěla vyvíjet, co se mých postů týče. Dále bych chtěla být víc zorganizovanější a víc si posty plánovat dopředu.

Co Tě udržuje motivovanou?

Blog patří nejen k mým koníčkům, ale je to také něco, co mě naplňuje. Už jenom proto mi nedělá problém zůstat motivovaná. Přestože mám dny, když se mi do psaní moc nechce, snažím se sama sebe motivovat a zůstat ve svém "rytmu".


Myslíš si, že blogování pomalu vymírá? Že se lidé raději dívají na videa než čtou blogy?

Osobně si nemyslím, že by blogování vyložině vymíralo. Sama pociťuji, že návštěvnost blogů v poslední době poměrně klesla, ale i tak si myslím, že je stále spousta lidí, ketří blogy rádi navštěvjí a čtou!

Máš nějaké tipy na to, jak pózovat na fotkách?

Tak to bohužel nemám - na fotkách pózuji tak, jak mi to přijde přirozené, a bohužel žádné "insider" typy nemám...

Jak zvládáš být studentkou, bloggerkou a přitom ještě tolik cestovat?

Abych se přiznala, tak zkombinovat full-time blog, studium, cestování a ještě nějký osobní život k tomu není vůbec jednoduché. Jak jsem již ale psala - mě blogování nejen baví, ale také i naplňuje, a možná proto, je pro mě jednoduččí všechno zkombinovat. Volného času mi mvo nezbývá, ale na svůj blog a to, čeho jsem dosáhla, jsem víc jak pyšná, takže si myslím, že mi tohle motivaci a organizaci ovlivňuje!


TRAVELING

Jaká byla Tvoje nejoblíbenější destinace za rok 2017?

V roce 2017 jsem navštívila opravdu hodně destinací, které stojí za zmínku - Abu Dhabí, Barcelonu, Paříž, Londýn, Milán, New York, Puerto Rico, Panenské ostrovy, Cannes, Nice, Mexiko, Berlín, atd. Pro mě ale zůstávají srdcovkou Paříž, Londýn, New York a Miláno - vždycky jsem se cítila víc jako "City Girl" a obvzlášť tyto města mě osobně přijdou krásná a inspiravitní! (a také fotogenická!)

Jaké jsou momentálně Tvoje cestovatelské plány?

Moje nejbližší destinace jsou: Amsterdam, Praha, Adelboden, Düsseldorf, Frankfurt, Drážďany a Maledivy, kam se už nesmírně těším!

Jaká místa máš na svém bucket listu?

Na svém bucketlistu jsem měla dlouhou dobu Maledivy - tam se ale konečně poprvné chystám te'd v únoru a už se tam moc těším! Tento rok bych se také chtěla podívat na Santorini, do Benátek a do Positana!


Jaké aerolinky preferuješ a proč?

Osobně jsem spokojená s Air France, Emirates a Etihadem. Mají skvělé služby, pohodlná letadla a velký výběr na palubě!

Jakto, že můžeš cestovat v takové míře, v jaké cestuješ?

Už jako malá jsem s rodiči často cestovala. Spolu jsme byli v nespočet zemích a destinacích, takže když jsem dělší dobu doma, začnu se tak trochu nudit a hledám, kam bych se mohla vydat. Samozřejmě díky blogu a Instagramu mám cestování v popisu své práce (prakticky), což je jako splnění snu!

SHARE:

12 comments

  1. Loved finding out so much about you! Personal posts are the best ❤️❤️

    Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
    http://charmainenyw.com

    ReplyDelete
  2. I love your photos. They're beautiful and inspiring. It's so hard to study full time, and then you add blogging on top of it - it's crazy busy. I love Paris, London and New York. They're beautiful destinations. I hope you have an amazing 2018!

    Xo,
    Miki
    http://mikialamode.com

    ReplyDelete
  3. It's so nice to read that you've been to Croatia, that's where I come from! I also agree that Prague is a gorgeous city and I'd love to visit it someday soon again. I also have Positano and Venice on my travel bucket list for this year. I do love your content on the blog as well as on the Instagram so just keep it going in 2018, I'm sure that you will be able to make all of your goals come true for this year. :)

    https://lartoffashion.com

    ReplyDelete
  4. Obsessed with your pics ;)

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. SKvelý článok, inak som netušila, že tie Balenciaga boots sú až také nepohodlné...nie žeby som na nich mala, ale veľmi sa mi páčili na blogerkách, dokonca aj v bielej a vždy som si vravela, že by som také brala :) A inak si toho v roku 2017 dosiahla hojne, gratulujem a držím prsty, nech ťa blogovanie stále ďalej napĺňa, lebo určite inšpiruješ vo veľkej miere aj nás :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Wow, skvelej clanek a krasny fotky, prijde mi super se toho o tobe tolik dozvedet, to te dela jen sympatictejsi a ,,realnejsi''. :D

    ReplyDelete
  7. I wish you the best for 2018!

    www.blossomikebana.com

    ReplyDelete
  8. Muzu se zeptat, ktery maledivsky ostrov jste vybrali? A proc zrovna ten? Tesim se na zpravy o nem a fotky. Ja uz mesic zase ctu recenze a hledam dalsi nej-ostrov... Po par navstevach tohoto raje je clovek stale narocnejsi a vyber slozitejsi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vybrali jsme 2. Jedeme do Conradu Rangali Island a na JA Dhidhdhaoo. Vybírali jsme podle fotek - já jsem nikdy na Maldivách nebyla, tak snad nebudu zlamaná (čemuž nevěřím!)

      Delete
  9. This was a lovely post to read! It was nice reading your honest thoughts and opinions.

    www.yzwears.com

    ReplyDelete
  10. ahoj, prosimtě, co je to LDR?

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig