Monday, January 6, 2020

#VHCITYGUIDE: COPENHAGEN

17149882581_89477fe03a_o

Good afternoon everyone! Welcome to the first post of 2020! It doesn't happen to me very often that I'd travel to a city which I've never been to before - however we decided to start 2020 with our "first-time" in Copenhagen. In this post I would like to give you some tips and advice on where to stay, what to do and where to eat when in the city. This is purely based on what we liked, so if you know any good places in town, please share them in the comment with us!

Krásné odpoledne všem! Vítejte na prvním postu roku 2020. Doufám, že jste všichni vkročili do Nového roku tou správnou nohou a že jste jeho příchod pořádně oslavili. Jak již můžete vědět, my jsme Nový Rok slavili v Kodani, kde jsem byla úplně poprvé. Moc se mi nestává, že bych letěla do města, ve kterém jsem již nebyla. Jelikož se mě hodně z Vás ptalo na moje tipy a rady, rozhodla jsem je shrnout v tomto článku. Pokud Vy sami máte nějké tipy na to kam vyrazit na jídlo, co stojí za to vidět nebo co se Vám obecně v Kodani líbilo, podělte se o to prosím v komentářích.

ac-2 ac9-2
ac3-2

WHERE TO STAY

For our 5 night stay we chose the AC Hotel Bella Sky Copenhagen which is located about 10 minutes away from the airport. This 4-star hotel is not directly located in the city, however we decide to stay in this one as it has an absolutely amazing view over the whole city. The AC felt very stylish and modern. It has a total of 792 rooms and 19 suites spread on 23 floors in 2 towers. We stayed in the "Large Room" in the Tower 1 which felt really modern. Our room was located on the 22nd floor which gave us a nice view over the whole city. This was great especially since we decided to come for the New Year's celebration - the room was simply to watch the fireworks over the whole Copenhagen! In the hotel you'll find a selection of 4 restaurants which also include 2 bars. The hotel offers also a great spa, called the "Bella Sky Spa" in which you'll find everything you need. Besides a fitness center, there is also a plunge pool with cold and hot water, different saunas, relaxation areas and of course the spa offers many procedures which you can book - for example a massage, a manicure or a peeling! The hotel offers a free shuttle from/to the airport which I think is a big advantage. There is also a metro station just a few meters away from the hotel which takes you directly to the city!

V Kodani jsme strávili celkem 5 nocí. Pro náš pobyt jsme si vybrali 4-hvězdičkový AC Hotel Bella Sky Copenhagen, který se nachází zhruba 10 minut (autem) od letiště v Kodani. Hotel se nenachází v centru města - nás ale okouzlil svým výhledem na celou Kodaň. Od stanice metra "Bella Sky" je to zhruba 5 minut pěší chůze, takže se do centra dostanete za několik minut. Jako velké plus mi přišel shuttle na letiště, který byl pro hosty hotelu zcela zadarmo. V AC se nachází neuvěřitelných 792 pokojů a 19 suites. My jsme byli ubytovaní v sekci "Large Room", který působil velice stylově a moderně. Ubytovaní jsme byli na 22.patře, ze kterého jsme měli opravdu nádherný výhled na celé město. Vzhledem k tomu, že jsme do Kodaně jeli oslavovat Nový Rok, tak nám výhled přišel ještě o to krásnější - z hotelu byly totiž nádherně vidět všechny ohňostroje, které byly pouštěné z města. V hotelu najdete také 4 restaurace a 2 bary. Kromě několika konferenčních místností se v hotelu nachází také skvělé spa "Bella Sky Spa", ve kterém se můžete zrelaxovat v jednom z bazénů, v jedné z mnoha saun nebo ve velkém relaxačním prostoru. Také si můžete zabookovat nějakou z mnoha zdravotních i zkrášlovacích procedur - například masáž, peeling nebo manikuru!

Copenhagen 23898380932_3472e6960c_o 22637491750_74471bb717_k

WHAT TO SEE & DO

- Nyhavn: Nyhavn is a famous port with the famous colourful houses. On both sides of the canal you can find many cafés, bars and restaurants which are definitely worth the try. The harbour from the 17th century - where also the famous Danish writer Hans Christian Anderson used to live - is definitely a must-see and must-take-a-picture spot in Copenhagen!
- The Little Mermaid: Based on the story written by Hans Christian Anderson, there is a famous statue in Copenhagen, "The Little Mermaid". The statue is placed on the water and belongs to one of the most visited attractions in the city!
- Christianshavn: Christianshavn is a small part of the city which feels a little calmer than the center. You'll find many restaurants, cafes and smaller shops in this neighborhood! 
- Boat Tour: One of the things I recommend to do is a boat tour on the canals of Copenhagen. I am, personally, a big fan of boats so if there is a chance to do a tour, I am always in. I think it's nice to see the city from a little different perspective and get to learn more about the history at the same time.
- Strøget: Strøget is a shopping area where you can find many local and international, high-street and luxury brands. Besides stores like Louis Vuitton, Hermés or Dior, you can also enjoy some of the Scandinavian stores including Gina Tricot, NA-KD or COS. There is also a big department store called Magasin or Illum where you can find everything under one roof!
- Tivoli Garden: Tivoli Garden is a small amusement park where you can find some rollercoasters, together with other attractions, a lot of restaurants and in the wintertime really beautiful decorations including many Christmas Tree, cute gingerbread houses with Danish "glogg" and a lot of fake snow.

- Nyhavn: Nyhavn je jedním z nejnavštěvovanějších a nejfotogeničtějších míst v celé Kodani. Jedná se o přístav z 17. století, který je proslulý hlavně svými barevnými domečky. Na obou stranách kanálu najdete také spoustu kaváren, restaurací a barů, které mají i letní zahrádku!
- Malá Mořská Víla: Na zákládě povídek od Hanse Christiana Andersona byla v Kodani postavená socha Malé mořské víly, která je v dnešní době jednou z hlavních atrakcí města. Přestože se nenachází v přímém centru, vždycky budete muset čekat delší frontu na fotku s ní....
- Christianshavn: Čtvrť Christianshavn je o něco klidnější než známé, turistické centrum Kodaně. V této čtvrti také najdete spoustu menších, barevných domečků sitovaných na vodním kanále, spoustu míst na procházku a také spoustu restaurací a kaváren!
- Projížďka po kanálu: Ve městě najdete hned několik možností jak se po kanálu projet. My jsme zvolili projížďku s průvodcem, díky kterému jsme se dozvěděli něco více o historii města. Projížďka se mi moc líbila a myslím, že nabízí pohled z trochu jiné perspektivy!
- Strøget: V této centrálně položené nákupní čtvrti najdete spoustu luxusních, i high-street obchodů  nejden ze Skandidávie, ale z celého světa. Kromě jednotlivých obchodů se stojí za to jít podívat například do jednoho z mnoha obchoďáků, ve kterém najdete všechno pod jednou střechou - neznámější jsou Magasin a nebo Illum.
- Tivoli: Tivoli je menší zábavní park, který najdete přímo v centru města, u hlavního nádraží. Podle me stojí za návštěvu ikdyž nejste velkými fanoušky adrealinu. Minimálně teď byla zahrada krásně vyzvobená - kromě spousty vánočních stromečků se v zahradě nechází také prodejny v "perníkových chaloupkách", spousta dobrého jídla a také umělý sníh!

ac12-2 ac2-2 ac13-2

The view and one dish from the "Kamikatze" Menu at Sukaiba

WHERE TO EAT

SukaibaSakuiba is one of the restaurants in the hotel where we stayed at, at the AC Hotel Bella Sky Copenhagen. This Asian Fusion restaurant offers not only many delicious dishes from the Asian couisine, but also a great view since it's located on the 23rd floor of the house. We tried the 8-course Kamikatze menu, which I can only recommend - there is a lot of delicious fish, meat, rice and sashimi included!
- Rajissimo 3: If you're a sweettooth you definitely need to try this place located at Nyhavn 19. They offer a bright selection of ice creams, churros, waffles and other delicious treats! If you have these to go, you can enjoy a beautiful on the Nyhavn on top!
FiskebarIf you enjoy a lot of fish and seafood, you shouldn't miss a visit of the Fiskebar. This hip place offers really fresh fish dishes in a cool environment - I can highly recommend to try their mussels with a cream sauce!
- Illum Rooftop: If you are looking for a place with a view, go to the 5th floor of the department store Illum, where you can find several restaurants with an outdoor seating area. Enjoy a drink or two with a nice view!
- Sticks & Sushi: This sushi place has two locations in the city. I would recommend the one with the view, which is located in a hotel a little bit outside of the city. The sushi tastes amazing and the view is amazing as well!

Sukaiba: Sukaiba je jednou z restaurací v již zmiňovaném hotelu AC Hotel Bella Sky Copenhagen. Situovaná je v 23. patře hotelu, takže kromě skvělého asijského menu nabízí i krásný výhled na celé město. Za zkoušku stojí 8-chodové "Kamikatze" menu, které je plné sashimi, ryb, rýže a jiných asijských popkrmů!
- Rajissimo 3: Pokud máte rádi skladké, rozhodně byste neměli vynechat návštěvu tohodle místa. Rajissimo se nachází na adrese Nyhavn 19 a na jeho menu najdete několik druhů zmrzliny, vaflí, churros a dalších sladkých pochoutek! 
Fiskebar: Fiskebar bych doporučila všem milovníkům ryb a mořských plodů. Z stále se obměňujícího menu si můžete objednat skvělá jídla z nejrůznějších druhů ryb a plodů moře. Osobně doporučuji jejich mušle, které mi moc chutnaly.
- Illum Rooftop: Pokud hledáte restauraci s hezkým výhledem, zajděte do 5. patra obchodního domu Illum, kde je spousta restarací, která má venkovní zahrádku s krásným výhledem. 
- Sticks & Sushi: Sticks & Sushi je v Kodani hned dvakrát - jednu restauraci najdete u Tivoli, a druhou v hotelu trochu mimo centrum. Z té je ale krásný výhled, takže pokud si jejich skvělé sushi a japonské pochoutky chcete opravdu vychutnat, doporučuji zajít tam.

*in collaboration with AC Hotel Bella Sky Copenhagen

SHARE:

2 comments

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig