Thursday, March 19, 2020

RED LIPS: HOW TO CHOOSE THE PERFECT COLOUR?


The colour red is a symbol of love and passion. Only a few of us are missing this iconic colour in our cosmetics bags. Red lips are a symbol of the womanhood and they are worn not only on the red carpets but also in the every day wear on the streets. It became a clear sign of the sex bomb Marilyn Monre, the singer Taylor Swift or the burlesque dancer Dita Von Teese. Any of us girls and women can wear red lips - however if you're not sure what shade or brand to go for, this posts might be useful to read then.

Červená, barva lásky a barva vášně. Jen málokterá z nás si dokáže představit svůj  kosmetický stolek bez této make-upové klasiky. Červené rty jsou symbolem ženskosti a na červeném koberci jí vídáme dennodenně. Rozpoznávacím znamením se staly například u sexbomby Marilyn Monroe, zpěvačky Taylor Swift nebo burleskní tanečnice Dita Von Teese. Slušet dokáže opravdu každé z nás a pokud si nejste jistá, jak vybrat ten správný odstín pro Vás, tak nezoufejte - tento článek Vám pomůže vybrat ten správný odstín tohoto  nesmrtelného červeného líčidla!

DSC_3986-2

THE SKIN TONE

Every one of us can wear red lips. The perfect shade should be based on your skin tone. Women with very light, porcelain skin, light coloured eyes and hair should go for clear red tones or red with blue undertones. The perfect example is the immortable Rouge Dior in shade 999. "Light" types have usually light-coloured skin and lighter shades of hair. For these types are suitable both light and dark shades of red. If you belong to this group, go for a colour with orange or golden undertones - like the new Stellar Shine Lipstick in shade 647 - Mirror Coral. It's a brand new product introduced by the brand. And what's so speacial about it? Thank to aloe vera and other elements the lipstick is hydrating your lips up to 24 hours. The colour itself lasts up to 8 hours which I think is pretty awesome! When it comes to this type, you can choose from 24 shades. Types with darker skin, darker coloured eyes and hair are recommended to wear colours with pink and raspberry tones. In my opinion it's worth to try the new Dior Addict Stellar Gloss by Dior, in the shade 976 Be Dior. Just like the already mentioned lipstick the gloss is going to give your lips colour yet hydrates them at the same time (up to 24 hours).

Rudá rtěnka sluší opravdu každému a odstín byste měla vybírat především podle odstínu Vaší pleti. Ženy s porcelánovou pletí, světlou barvou očí a světlými tóny vlasů by měly vybírat odstíny čiré červené nebo červené s modrým podtónem. Vhodná je například klasika od Diora Rouge Dior v odstínu 999. Světlé typy mají většinou světlou barvu pleti a světlejší odstín vlasů. Tomuto typu sluší jak syté světlejší, tak i tlumené tmavší odstíny. Vyzkoušejte tóny červené s oranžovým nebo zlatavým nádechem, jako je třeba nová Stellar Shine Lipstick v barvě 647 - Mirror Coral. Jedná se o úplnou novinku značky. Rtěnka je speciální v tom, žě díky aloe vera a dalším složkám rty hydratuje až po dobu 24 hodin. Na rtech barva vydrží až 8 hodin a na vžběr je hned ze 24 barev. Snědším typům, který se specifikuje tmavší barvou pleti, očí i vlasů, se doporučují tmavší barvy s nádechem do malinova a růžova. Zkuste například nový lesk Dior Addict Stellar Gloss od značky Dior, a to v odstínu číslo 976 Be Dior. Stejně tak rtěnka, i tento lesk rtem dodá sytou barvu společně s potřebnou hydratací, a to po dobu až 24 hodin.

THE SIZE AND SHAPE

Second thing to watch out is the size and the shape of your lips. If you're having smaller or narrow lips, you should be going for ligher and shiner colours which will make your lips looking optically bigger. If you are crawing for a darker colour, make sure to contour your lips when applying. On the other side, if your lips are fuller, go for mate tones which will give the colour yet won't make them look too big. Another thing to be careful about is the colour of your teeth. Some red-tones, especially into purple or orange tones, could make your teeth look yellow - and that's something you don't want. That's why it's always better to try the colour first - and to see if it fits you perfectly!

Kromě pleti byste v potaz měla i brát tvar a velikost Vašich rtů. Ženy s užšími rty by měly sáhnout po lesklých, světlejších odstínech, které rty opticky zvětší a rozzáří. Pokud chcete aplikovat rtěnku v tmavší barvě, rozhodně ji doplňte konturkou ve stejné barvě. Majitelky plnějších rtů by zase naopak měly sáhnout po matných provedeních, které rty zvýrazní, ale nebudou na ně zbytečně upozorňovat. Pozor si taky dejte na barvu svých zubů. Některé odstíny červené, především červené s nádechem do fialova a oranžova, mohou zuby opticky ztmavit, nebo jim dokonce dát nádech do žluta. Proto je důležité si rtěnku nejdříve vyzkoušet, kdy zjistíte, zda-li Vám sedí ve všech ohledech.

THE MAKE-UP

For a day-look red lips look make sure to keep the make-up natural. Go for a natural tone of the foundation which will make your face look fresh and healthy. Dark circles or another "unperfect" spots cover with a concealer. Use a light-coloured eye shadow, some mascara and eventually also a thin eyeliner. If you are going to an event, you can go for a fuller make-up on your eyes - like decent cat eyes or smokey eyes. However don't forget that the lips are already getting a lot of attention, therefore try to keep your overall look as minimalistic as you can. One thing I learned is that it makes sense to invest into a lipstick which won't make your lips dry and look cheap. One of favourite brands of all times is Dior - and that's also a brand I can fully recommend when it comes to red lips!

Pro denní nošení vypadají červené rty nejlépe v kombinaci s neutrálním líčením očí i tváří. Zvolte přirozený make-up, který pleti dodá svěžest a barvu. Případné nedokonalosti zakryjte korektorem a oči zvýrazněte světlými očními stíny, řasenkou a případně tekutou černou linkou. Celý obličej by se měl soustředit na rudou rtěnku, takže zbytek líčení ponechte v přirozených, decentních barvách.  Pokud si chcete rty namalovat červeně na večerní akci, můžete si dovolit výraznější oči než při denním nošením. Nebojte se přidat trochu tmavšího očního stínu do vnějšího koutku oka a zvýraznit i spodní víčko. Nezapomeňte ale, že celý look by měl upozorňovat pouze na výrazné rty, proto se úplně vyhněte křiklavým očním stínům, kouřovým očím nebo zbytečnému konturování obličeje. Do rtěnky se určitě nebojte investovat. Vyplatí se vybrat produkt, který rty nevysušuje a zároveň nanešení vydrží až několik hodin. Přecejenom je rudá růž absolutní klasikou, a proto se do ní vyplatí i zainvestovat.

MY RED LIPS LOOKS



WEAR IT WITH...




SHARE:

1 comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig