Thursday, April 30, 2020

RECIPE: EASY GUACAMOLE

guac6-2

Good afternoon everyone! Another recipe post is here... This time I would like to show you how to make one my favourite dishes to serve when it comes to a movie night or when friends come over. It's super easy and everyone seems to enjoy it a lot too!

Krásné odpoledne všem! Doufám, že se všichni máte dobře. Dneska mám pro Vás další recept - tentokrát super rychlý a jednoduchý recept na guacamole, které dělám třeba na movie night nebo když mi přijdou na návštěvu přátelé.


guac-2

YOU'LL NEED

- 2 ripe avocados
- 1 lime
- 1 red onion
- a couple of tomatoes
- cilantro
- salt
- pepper
- chilli flakes

- 2 měkká, zralá avokáda
- 1 limetka
- 1 červená cibule
- rajčata
- koriandr
- sůl
- pepř
- chilli

guac4-2

The first step is to take off the skin of the avocados and remove the seed. Put them in a bowl - then you can either mash it with a fork or with a mixer. I honestly prefer to leave some pieces in the mass because I think it tastes a little better.

Jako první oloupejte avokáda a vyjměte pecky. Vnitřek avokád dejte do velké mísy a následně je rozmačkejte. Můžete použít jen vidličku - pokud jsou avokáda dost zralá -. Pokud nejsou, jemně je rozmixujte. Já osobně v hmotě nechávám pár hrudek, jelikož mi tak směs přijde lepší.

guac5-2

Then cut the onion, tomatoes and the cilantro in small pieces and add it to the bowl with your mashed avocado. Squeeze out the lime and add it as well. 

Dále nakrájejte cibuli, rajčata a koriandr na malé kousky a přidejte do směsy. Z limetky vymačkejte šťávu a tu následně také přijde do mísy.

guac6-2

The last step is to put some salt, pepper and chilli flakes (you can also use fresh chilli pepper). The mix it all together and voila - super easy yet super tasty! Serve with some nachos on the side!

Jako poslední okořeňte solí, pepřem a chilli (samozřejmě můžete použít i klasické chilli papričky). Všechno pak dobře promíchejte - a voila! Servírujte s nachos!

SHARE:

2 comments

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig