Monday, January 2, 2023

OUR STAY AT THE SACHER HOTEL VIENNA

IMG_2129
 
When going to Vienna you won't find more historical, luxurious and famous hotel than the 5-star Hotel Sacher Wien which is located right across the Viennese Opera. It is the only family operated hotel in the city and trust me, there is a lot this place has to offer.

Je nějaký hotel ve Vídni víc ikonický než luxusní, 5-i hvězdičkový Hotel Sacher Wien? Myslím, že se jedná o hotel, který si každý hned spojí s Vídní. Nachází se přímo u Vídeňské Opery a v dnešním článku bych Vám ho chtěla představit. My jsme měly tu čest v něm strávit 2 krásné noci, takže pokud o návštěvě také přemýšlíte, rozhodně pokračujte ve čtení!

IMG_2903 IMG_2004 IMG_2873 Facetune_13-12-2022-12-21-08 IMG_2162

ABOUT HOTEL SACHER WIEN

The history of the Hotel Sacher Wien goes back to 1876 when the palace opened its doors to its first guests. The owner however dies 16 years later and the hotel goes into the hands of his wife, Anna Maria Fuchs, who became the boss of the hotel and also managed to make the Sacher Hotel THE place to be seen at and to stay at. In 1934 the family Gürtler takes over the place and runs it to this day. In the hotel there is a total of 152 rooms and suites which are located on 7 floors.  Additionally, you will also find 6 bars and restaurants in the house together with a dedicated spa, fitness and meeting room areas. 

Historie Hotelu Sacher ve Vídni sahá až do roku 1876, kdy hotel otevřel dveře svým prvním hostům. Jeho majitel zemřel o 16 let později a vedení se ujala jeho manželka, Anna Maria Fuchs, která hotel ve své době proslavila a udělala z něj "it" místo pro setkávání smetánky. Od té doby si hotel drží svou úroveň a slávu. Od roku 1934 ho vlastní rodina Gürtler, která ho má ve svých rukách až do dnešního dne, a tím pádem je Hotel Sacher také jediným luxusním hotelem ve Vídni, který je v rodinném vlastnictví. Celkově v domě najdete 152 pokojů a suites, které jsou rozpoloženy do 7 pater. V hotelu se také nachází 6 barů a restaurací, posilovna, meetingové prostory a také spa. 

IMG_2886 IMG_2903 IMG_2882 IMG_2884 IMG_2899 IMG_2897 IMG_2880 IMG_2878

ROOMS & SUITES

During our stay we had the chance to stay in the room category "Junior Suite with a view". Our room was located on the first floor, which is also the most exclusive floor. As back in the day there was no elevator, the first floor was the most exclusive one. The room size was approximately 55 square meters: right when you entered, there was a hallway leading to the bedroom and living room in which you could find the minibar area together with the coffee machine and a water cooker. All soft drinks in the minibar were included in the rate, as well as coffee taps and tea. Once you entered the main room, there was a living room area with a fireplace and also a working area. On the leftside of the room the bedroom was located with a big, big bed and also two nightstands. In this area were also the wardrobes which were integrated into the walls which made the room look very clean. From the bedroom you could entered a beautiful marble bathroom with two sinks, huge mirror, a bathtub, a shower and also the restroom. The whole room was styled into red colours which is also the signature Sacher color. The room interior felt very luxurious, yet at the same time very "homey" too. I think it was also great that we had a direct view of the famous shopping street Kärtnerstrasse. Vienna is so beautiful during the Christmas time so it was great to see all the lights directly from our windows. 

Během našeho pobytu jsme byly ubytované v pokojové kategorii "Junior Suite with a view". Pokoj jsme měly na prvním patře, což je zároveň také nejluxusnější patro hotelu: jelikož v minulosti nebyly výtahy, bylo právě 1.patro vždy nejvíce luxusní. Nás pokoj měl cca. 55 metrů čtvrtečních. Hned po příchodu do pokoje jste se ocitli v chodbě, která vedla do hlavní části pokoje. V ní se nacházel minibar společně s kávovarem a varnou konvicí. Nealkoholické nápoje v minibaru, stejně tak jako káva a čaj, byly v rámci pobytu zadarmo. V hlavní části pokoje se na pravé straně nacházel "obývací pokoj" se sedačkou a krbem, který pokoji dodával útulnou atmosféru. V této části pokoje se také nacházel pracovní stůl. V levé části pokoje byla pak prostorná postel s 2 nočními stolky a nad ní visel krásný křišťálový lustr. Vedle postele se také nacházely 2 vestavěné skříně, kterých by si člověk skoro ani nevšiml a díky tomu vypadal pokoj vždy krásně uklizený. Za nimi se pak ještě nacházela krásná mramorová koupelna, jejíž součástí byla toaleta, sprchový kout, vana a také 2 umyvadla se zrcadlem. Pokoj byl situovaný do červených barev, které jsou také typické pro Hotel Sacher. Interiér působil luxusně, ale zároveň se v něm člověk cítil "jako doma".

IMG_2877 IMG_2986 IMG_2998 IMG_2915 IMG_2145

RESTAURANTS & BARS

As mentioned, in the hotel you can find a handful of restaurants and bars. The breakfast buffet is served in one of the most beautiful rooms I've ever been to: in the "Marble Room" and the "Green Room". Both rooms look very elegant and you can truly feel the history breathing on you. The breakfast buffet can be also booked for outside guests, so in case you cannot stay in the hotel I highly recommend booking this option as the Sacher breakfast was a true experience for us. In the buffet, you could find anything from bread and sweets over smoked fish and salmon to champagne and Sacher cake. Additionally, there was a menu as well from which you could order a la carte dishes like Eggs Benedict, an omelet or for example an avocado toast and a coconut chia pudding (which both were my ultimate favs from the menu). We also had the chance to try out "Restaurant Grüne Bar" which is opened daily from 6pm till midnight and on the menu you can find a large selection of drinks, cocktails and soft drinks as well as light bites. In "Restaurant Rote Bar" you can enjoy Viennese and Austrian classics, like a Schnitzel or Sacher cake. The dress code is smart casual and I highly recommend making a reservation beforehand. In "Salon Sacher" you can enjoy all day dining and in the "Cafe Sacher Wien" you can enjoy a coffee break with a little dessert on the side. "Blaue Bar" is purely a bar which is opened from 4.30pm until midnight or 1am, depending on the day. When it comes to food, there is truly a lot of options in the hotel and I am pretty sure that even the guest with the highest expectations will be satisfied. 

Jak jsem již zmiňovala, v hotelu najdete hned několik restaurací a barů. Snídaně je podávaná v krásných prostorách hotelu: v "mramorovém" a "zeleném sále". Oba sály jsou překrásné a podle mě byly jedny z nejkrásnějších prostorů, kde jsem vůbec byla. Samotná snídaně byla opravdovým zážitkem: na švédském stolu jste si mohli nandat vše od chleba a pečiva přes uzeného lososa a ryby až po šampaňské a ikonický dort Sacher. Kromě bufetu si také můžete objednat nejrůznější pokrmy a la carte: a to například vejce Benedikt, různé omelety a nebo avokádový toast a kokosový chia pudink, což byly moji 2 favoriti. Pokud nemáte možnost se v hotelu ubytovat, můžete si za 55€ koupit vstup na snídani, což každému mohu jen doporučit. Pro nás to byl opravdový zážitek. V hotelu dále najdete také "Restaurant Grüne Bar", který je otevřený denně od 18 do 24:00 a vychutnat si zde můžete spoustu drinků, cocktailů a menších "bites". V "Restaurant Rote Bar" si pak můžete objednat rakouské a vídeňské klasiky, jako je například Vídeňský řízek a nebo právě dort Sacher. "Salon Sacher" nabízí mezinárodní pokrmy po celý den a v "Cafe Sacher Wien" si můžete dopřát kávu s nejrůznějšími dezerty. "Blaue Bar" je pak "čistým" barem, který je otevřený od 16.30 do půlnoci nebo 1.hodiny ranní, dle dnu v týdny. Myslím, že restaurací je v hotelu opravdu nespočet a že si z nich vybere i ten nejnáročnější zákazník. Určitě ale doporučuji si udělat rezervaci dopředu. 

IMG_2913 IMG_2910 IMG_1862 IMG_1736 7180E5B7-3CC6-40D4-B09B-2D734C4371FC

OVERALL RATING

To me, the stay at the Hotel Sacher Wien has been absolutely amazing and I can only recommend staying there. The location is so perfect: you can reach any sight in the city center within a few minutes (walking distance) and the interior of the hotel is absolutely stunning as well. When it comes to food and service, it was absolutely flawless. To me, the stay was 11/10 and I only hope to come back one day! 

Pro mě byl pobyt v Hotelu Sacher naprosto dokonalým zážitkem - ať už se jedná o interiér, servis, lokaci nebo jídlo, vše bylo naprosto perfektní. Pokud se do Vídně chystáte, určitě se zde ubytujte: mé osobní hodnocení je 11 z 10!

* in a barter collaboration with Hotel Sacher Wien


SHARE:

No comments

Post a Comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig